Σοκαριστικό βίντεο: Γιατρός αλλάζει θέση σε μωρό που γεννιόταν ανάποδα (video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Σοκαριστικό βίντεο: Γιατρός αλλάζει θέση σε μωρό που γεννιόταν ανάποδα (video)

Η Vanessa Fisher και ο σύζυγός της Nick μοιράστηκαν ένα πολύ δυνατό βίντεο στη σελίδα τους στο Facebook, παρουσιάζοντας όλη τη διαδικασία που ακολούθησε ο γιατρός προκειμένου το μωρό να πάρει τη σωστή θέση για να γεννηθεί.

Η Vaness Fisher ήταν έγκυος 38 εβδομάδων όταν πληροφορήθηκε ότι το μωρό της ήταν ανάποδα. Είχε δηλαδή τα πόδια προς τα κάτω και το κεφάλι προς το πάνω.

Δεν ήθελε όμως να γεννήσει με καισαρική γι’ αυτό και επιχείρησε με τη βοήθεια της μαίας της μια σειρά από άλλες μεθόδους για να αλλάξει τη στάση του μωρού, χωρίς όμως επιτυχία.

Τελικά με τη συμβολή του γιατρού Dr. Cummings και μέσω της τεχνικής της Εξωτερικής Κεφαλικής Αναστροφής (ECV), το μωρό άλλαξε θέση, όπως θα δείτε και εσείς στο εντυπωσιακό αυτό βίντεο. Κατά την εφαρμογή αυτής της τεχνικής, ο γιατρός χρησιμοποιεί τα ίδια του τα χέρια, ασκώντας πίεση εξωτερικά στην κοιλιά της μητέρας, για να γυρίσει το μωρό στη θέση που πρέπει.

Οπως δήλωσε στο Scary Mommy, η Vaness Fisher, ήταν σημαντικό για αυτήν να μοιραστεί το βίντεο «προκειμένου να κάνει τους άλλους να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές καθώς και επαγγελματίες που γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν τιμώντας τις επιθυμίες των γυναικών που θέλουν να γεννήσουν φυσιολογικά το παιδί τους».

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τεχνική εγκυμονεί και κινδύνους. Σύμφωνα με το Health.com , ακόμα και αν ορισμένα μωρά πάρουν τελικά τη σωστή θέση, δεν σημαίνει ότι η μέλλουσα μητέρα αποφεύγει το ενδεχόμενο της καισαρικής τομής. Επίσης, οι γυναίκες πρέπει να πληρούν ορισμένες ιατρικές απαιτήσεις όπως να έχουν αρκετό αμνιακό υγρό ή να μην είναι υπέρβαρες. Τέλος, η διαδικασία μπορεί να είναι εξαιρετικά οδυνηρή, οπότε συζητήστε με το γιατρό σας αν είναι ασφαλές να προχωρήσετε σ’ αυτή τη διαδικασία, αν και εφόσον αντιμετωπίζετε ανάλογο θέμα.

Προσοχή:ο βίντεο είναι άκρως παραστατικό και ενδεχομένως σας φανεί «σκληρό». Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να το δείτε.