Εντυπωσιακό: Αν νομίζατε ότι αυτό είναι ένα κανονικό σπίτι δείτε τι συμβαίνει όταν βγαίνει ο ήλιος - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Εντυπωσιακό: Αν νομίζατε ότι αυτό είναι ένα κανονικό σπίτι δείτε τι συμβαίνει όταν βγαίνει ο ήλιος

Το υπερσύγχρονο αυτό σπίτι που περιστρέφεται 360 μοίρες ακολουθώντας τις ακτίνες του ήλιου μπορεί σύντομα να κυριαρχήσει στις μεσογειακές χώρες.

Αυτά τα σπίτια που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια χτίζονται δοκιμαστικά στην ηλιόλουστη Marbella της Ισπανίας και θα είναι τα πρώτα του είδους τους στην Ευρώπη.

Είναι σχεδιασμένα να περιστρέφονται κάθε 15 λεπτά ή να ακολουθούν το «μονοπάτι» του ήλιου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μεγιστοποιώντας την ποσότητα της ηλιακής ενέργειας που απορροφούν.

Τα πρώτα αυτά μοντέλα σπιτιών υπολογίζεται ότι θα κοστίζουν περίπου 600.000 ευρώ αν και οι πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες του μεγαλόπνοου αυτού πρότζεκτ καταβάλλουν προσπάθειες να δημιουργήσουν πιο συμπαγή και οικονομικά βιώσιμα σπίτια.

Οι σχεδιαστές του φουτουριστικού πρότζεκτ Sunhouse 360 υποστηρίζουν ότι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες αυτών των πρωτοποριακών σπιτιών θα μπορούν να μειώσουν κατά 70% το ενεργειακό κόστος αλλά και να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 68%.