Ευρωλίγκα: Κατάρρευση Ολυμπιακού στη Μόσχα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ευρωλίγκα: Κατάρρευση Ολυμπιακού στη Μόσχα

g_spor_b01H «διπροσωπία» του Ολυμπιακού συνεχίστηκε στη Ρωσία και δύο ημέρες μετά την εύκολη νίκη με αντίπαλο τη Μακάμπι στο ΣΕΦ, «κατέρρευσε» απέναντι στη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Η τελική διαφορά των 28 πόντων (82-54) μαρτυρά σε απόλυτο βαθμό την έκβαση του αγώνα και την καθολική υπεροχή της Χίμκι που δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει ανάσα και δεν μπορούσε να αντιδράσει, όπως συνέβη και πριν από μία εβδομάδα, στη Βιτόρια και πλέον αναμένονται εξελίξεις στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε στο παρκέ. Η άμυνά του ήταν κάκιστη, η επίθεσή του ήταν απαράδεκτη, η συγκέντρωσή του ήταν μηδενική και η Χίμκι παίζοντας σύγχρονο μπάσκετ έφτασε στο double score (40-20, 15΄).

Οι γηπεδούχοι παρά τη χαλάρωσή τους όχι μόνο δεν είδαν τη διαφορά να πέφτει, αλλά να αυξάνεται (47-22, 19΄). Το πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου ήταν αναλαμπή των Πειραιωτών, αφού στη συνέχεια η κακή εικόνα του επέστρεψε. Η Χίμκι, χωρίς πλέον να παίζει με συνέπεια, εκμεταλλευόμενη ωστόσο την απαράδεκτη άμυνα των αντιπάλων της βρέθηκε στο +27 (59-34, 27΄), ενώ η διαφορά δεν μειώθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο που ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Το γεγονός ότι οι Στρέλνιεκς και Ουίλτζερ ήταν οι δύο, μόνο, παίκτες που είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, φανερώνει τη «γύμνια» του Ολυμπιακού στην επιθετική παραγωγικότητα από τους παίκτες που είναι σαφώς επιφορτισμένοι με την ευθύνη αυτού του τομέα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, όμως, δεν είχαν φρεσκάδα και ενέργεια, ούτε στα αμυντικά καθήκοντά τους και έγιναν... «παιχνιδάκι» στα χέρια των αντιπάλων τους.

«Θεωρώ πως το πρόβλημα ήταν και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ηταν τόσο αμυντικό όσο και επιθετικό. Είναι το δεύτερο πολύ κακό μας παιχνίδι και είναι δική μου ευθύνη να βρω τη λύση για ν’ αλλάξει αυτή η εικόνα. Παίξαμε τέσσερα παιχνίδια σε επτά μέρες και δεν είναι εύκολο να είσαι συγκεντρωμένος και να έχεις υψηλή απόδοση και στις τέσσερις αναμετρήσεις. Aναλαμβάνω την ευθύνη και θα βρω λύση» είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 4, Σπανούλης 5 (1), Μιλουτίνοφ 6, Στρέλνιεκς 10, Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 3 (1), Ρόμπερτς 2, Μπόγρης, Ουίλτζερ 11 (3), Τόμπσον 4.
ΧΙΜΚΙ: Σβεντ 19 (2), Χάνεϊκατ 6 (2), Βίαλτσεφ 3 (1), Ζαΐτσεφ, Μάρκοβιτς 7 (1), Μόνια, Γκιλ 7 (1), Τοντόροβιτς 4, Ζούμπκοφ, Αντερσον 8 (6 ριμπάουντ), Τζένκινς 16 (4), Τόμας 12 (2). kathimerini.gr