Αφγανιστάν: Βομβιστική και ένοπλη επίθεση σε γραφεία ΜΚΟ - 11 τραυματίες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Αφγανιστάν: Βομβιστική και ένοπλη επίθεση σε γραφεία ΜΚΟ - 11 τραυματίες

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά την έκρηξη πολλοί ένοπλοι εξαπέλυσαν επίθεση, κάνοντας λόγο για σφοδρά πυρά από το εσωτερικών των εγκαταστάσεων της ΜΚΟ.
Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τις 7 ώρα Ελλάδας όταν βομβιστής ανατίναξε αυτοκίνητο έξω από τα γραφεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Σώστε τα Παιδιά (Save the Children) στη Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ του ανατολικού Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι αμέσως μετά την έκρηξη πολλοί ένοπλοι εισέβαλαν στο κτήριο της ΜΚΟ εξαπολύοντας επίθεση η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη καθώς στο κτήριο έχουν εισέλθει και δυνάμεις της ασφάλειας. 

Νωρίτερα, μαρτυρίες έκαναν λόγο για σφοδρά πυρά από το εσωτερικών των εγκαταστάσεων της ΜΚΟ. 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σημειώθηκε μια έκρηξη μπροστά στα γραφεία της οργάνωσης Save the Children», ανέφερε ο Αταουλάχ Χογκιάνι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

«Μετά την έκρηξη μια ομάδα ένοπλων ανδρών εισήλθε στο κτήριο της ΜΚΟ. Μέχρι στιγμής 11 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία», δήλωσε στο AFP.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότατα ο στόχος των τρομοκρατών δεν ήταν η ΜΚΟ. 

Προς το παρόν δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης αλλά οι Ταλιμπάν συχνά πραγματοποιούν επιθέσεις στην Τζαλαλαμπάντ. 

Η Save the Children είναι μια παγκόσμια ΜΚΟ, η οποία βοηθά τα παιδιά με ανάγκες σε όλο τον κόσμο. Βοηθά στη βελτίωση της ζωής των παιδιών δια μέσου της εκπαίδευσης, της ιατρικής περίθαλψης, των οικονομικών ευκαιριών, καθώς και σε επείγουσες καταστάσεις κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών, πολέμων και άλλων συγκρούσεων.

Εν τω μεταξύ, πριν λίγες μόλις ημέρες οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Καμπούλ και σκότωσαν 22 ανθρώπους.  skai.gr