Οι δύτες θα δώσουν το «ok» για την ρυμούλκηση του Blue Star Patmos στην Ίο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Οι δύτες θα δώσουν το «ok» για την ρυμούλκηση του Blue Star Patmos στην Ίο

Τρία ρυμουλκά βρίσκονται δίπλα στο πλοίο και περιμένουν να το οδηγήσουν στο λιμάνι - Παραμένουν στα γκαράζ του 12 φορτηγά και 16 ΙΧ - Ανησυχία στο νησί για την τροφοδοσία εν μέσω τουριστικής περιόδου
Οι δύτες θα δώσουν το «ok» για την ρυμούλκηση του Blue Star Patmos στην Ίο
Μόνο αφού ολοκληρωθεί η αυτοψία στα ύφαλα του πλοίου θα δοθεί η έγκριση ώστε να ρυμουλκηθεί το Blue Star Patmos στο λιμάνι της Ίου. Το επιβατηγό έχει προσαράξει από χθες στα ανοιχτά του λιμανιού, καθώς κατόπιν παρουσίασε εισροή υδάτων και ήταν αδύνατη η μετακίνησή του. 

Εν τούτοις ήδη από χθες το απόγευμα βρίσκονται δίπλα στο πλοίο τρία ρυμουλκά, έτοιμα να το ρυμουλκύσουν στο λιμάνια, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η επιθεώρησή του στα ύφαλα από ιδιώτες δύτες.

Στο πλοίο άλλωστε παραμένουν 12 φορτηγά και 16 οχήματα, αν και όλοι οι επιβάτες, 205 άτομα, αποβιβάστηκαν σώοι, φορώντας τα σωσίβιά τους στην Ίο, με την βοήθεια του ταχύπλοου καταμαράν "Super Jet".  Στο Blue Star Patmos παραμένουν τα περίπου 40 μέλη του πληρώματος.


Αν και οι δύτες έπεσαν την Τετάρτη αρκετές φορές στο νερό, η επιθεώρηση δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί και θα συνεχιστεί και σήμερα, προκειμένου να υπάρχει τελική εικόνα για τη ζημιά που έχει υποστεί το υπερσύγχρονο πλοίο. Στην συνέχεια, θα αποφασιστεί ο καλύτερος τρόπος αποκόλλησής του από την ξέρα, ώστε να περιοριστούν οι ζημιές.  

Το αισιόδοξο είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Το πρόβλημα βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του πλοίου, εκεί όπου έχει προκληθεί το ρήγμα απ’ όπου αρχικά σημειώθηκε και ελεγχόμενη εισροή υδάτων, η οποία σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας έχει σταματήσει.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της προσάραξης, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο πλοίαρχος ανέπτυξε ταχύτητα με αποτέλεσμα να μην στρίψει σωστά το πλοίο στο συγκεκριμένο σημείο και να προσαράξει.