Ινδία: Δύο νεκροί και 30 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση κτιρίου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ινδία: Δύο νεκροί και 30 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση κτιρίου

Ινδία: Δύο νεκροί και 30 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση κτιρίουΔιασώστες αναζητούν περισσότερα από 30 άτομα καθώς υπάρχουν φόβοι ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε την Πέμπτη στη Μουμπάι (Βομβάη) έπειτα από δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχών.

Ένα πτώμα έχει ήδη εντοπιστεί, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια πέθανε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Οκτώ επιζώντες έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μέχρι στιγμής, δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, εννέα οικογένειες ζούσαν στο πενταώροφο κτίριο αυτό που βρίσκεται στη συνοικία Ντόνγκρι της Μουμπάι, μια περιοχή με στενούς δρόμους και πολλά κτίρια πολλά εκ των οποίων είναι έως και 100 ετών. 
Το κτίριο κατέρρευσε στις 08:40 (ώρα Ινδίας, 06:10 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με πληροφορίες. 

«Σαράντα άνθρωποι πιστεύεται ότι είναι εγκλωβισμένοι και μια 43μελής ομάδα διεξάγει επιχείρηση για τη διάσωσή τους», ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδίας (NDRF). 

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις --που πλήττουν την Ινδία, όπως και το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ και έχουν προκαλέσει τον θάνατο 1.200 ανθρώπων-- ευθύνονται για την κατάρρευση του κτιρίου. 

Οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι σπάνιες στην Ινδία, κυρίως στη διάρκεια της εποχής των μουσώνων εξαιτίας της κακής κατασκευής των κτιρίων. tovima.gr