Οικογένεια, όπου η μαμά είναι μπαμπάς, ο μπαμπάς είναι μαμά και ο γιος… «ΤΟ» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Οικογένεια, όπου η μαμά είναι μπαμπάς, ο μπαμπάς είναι μαμά και ο γιος… «ΤΟ»

Μια Βρετανική οικογένεια, όπου η μαμά είναι μπαμπάς, ο μπαμπάς είναι μαμά και ο 4χρονος γιος τους μεγαλώνει ως ουδέτερο φύλο

Οι γονείς Louise και Nikki Draven είναι η πρώτη βρετανική οικογένεια ρευστού φύλου, που μεγαλώνουν τον 4χρονο γιο τους, Star Cloud, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «προσκολληθεί» στο να είναι αγόρι.

Η μαμά του Star είναι η Louise, η οποία γεννήθηκε άνδρας, αλλά είχε ορμονική θεραπεία που την μετέτρεψε πλήρως σε μια γυναίκα.

Ο μπαμπάς είναι η πανσεξουαλική Nikki, γεννήθηκε γυναίκα αλλά, άλλες μέρες ντύνεται άντρας κι άλλες γυναίκα.

Η Nikki, 30 ετών, λέει: «Κανένας από μας δεν κλείνει το φύλο που γεννηθήκαμε».

Picture

​»Δεν θέλουμε ούτε το παιδί μας να περιορίζεται από αυτό. Είμαστε απλώς μια συνηθισμένη οικογένεια που θέλουμε να είμαστε αυτό που θέλουμε».

Το Star ανατρέφεται ως ουδέτερο φύλο – λέγεται από τους γονείς του ότι είναι «πρόσωπο» παρά «αγόρι». Είναι ελεύθερο να φορέσει μακιγιάζ, να ζωγραφίζει τα νύχια του, να επιλέγει ρούχα για αγόρια ή κορίτσια και να παίζει με κούκλες.

Θα πάει στο σχολείο για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο φορώντας μια στολή αγοριού – αλλά με ροζ γιλέκο και κάλτσες που έχει επιλέξει για την περίσταση. Και ο ίδιος λέει ότι όταν μεγαλώσει μπορεί να είναι άνδρας ή γυναίκα.

Οι Nikki και Louise Draven εμφανίστηκαν στο σόου ITV με τους Ruth Langsford και Eamonn Holmes για να συζητήσουν πώς θέλουν το τετράχρονο τους παιδί, ο Star, να αποφασίσει το φύλο του όταν είναι μεγαλύτερης ηλικίας.

Picture

​Η πρώην υπάλληλος pub, Nikki λέει: «Θέλουμε να του δώσουμε την αυτοπεποίθηση να είναι όποιος θέλει όταν μεγαλώσει – εμείς δεν το είχαμε αυτό.

Η μαμά Louise είναι ο βιολογικός πατέρας του Star, ενώ η Nikki – που το Star ονομάζει μπαμπά – είναι στην πραγματικότητα η μητέρα του.

Η Nikki λέει ότι το Star «επέλεξε» ποιοι από τους γονείς του θα ήταν μπαμπάς ή μαμά, λέγοντας την πρώτη του λέξη «Da-da».

​Στο σπίτι του, στο Middlesborough, περιβάλλεται από αυτοκίνητα, ροζ αρκουδάκια και κούκλες. Τα μακριά μαλλιά του φτάνουν στην πλάτη του και φοράει ροζ κάλτσες, τζιν και τιράντες.

Το ζευγάρι παραδέχεται ότι τραβάει τα βλέμματα. Πριν από δύο εβδομάδες ένας οδηγός φώναξε στη Louise, λέγοντάς της: «Θα είχα κόψει το λαιμό μου αν έμοιαζα σαν εσένα».

Ωστόσο, δεν αφήνουν τον εκφοβισμό να τους σταματήσει ενθαρρύνοντας το γιο τους να βγει έξω από τα όρια. Η Nikki παραδέχεται: «Το Star είναι μόνο στο βρεφονηπιακό σταθμό, δέχεται την πίεση άλλων παιδιών. Ήρθε το σπίτι την άλλη μέρα λέγοντας, «Δεν μπορώ να παίξω με κούκλες – είναι για κορίτσια».

«Καθίσαμε κάτω και του εξήγησε ότι ο καθένας μπορεί να παίξει με κούκλες και ότι είναι καλή πρακτική για όταν μεγαλώσει και γίνει μπαμπάς. Εκείνος είπε, «ίσως να μην είμαι μπαμπάς – ίσως να είμαι γυναίκα!»

«Όταν αποφασίσαμε να μεγαλώσουμε το Star ως ρευστό φύλου, μιλήσαμε για πράγματα όπως οι συμπεριφορές άλλων παιδιών.

Η Nikki ήταν λεσβία όταν συναντήθηκε για πρώτη φορά με την Louise, η οποία ήταν τότε άνδρας, σε μια συνάντηση ΛΟΑΤ το 2011. Έλαβαν μέρος σε μια παγανιστική τελετή τον Ιανουάριο του 2012.


Η Nikki λέει: «Δεν ερωτεύομαι κάποιον επειδή είναι άντρας ή γυναίκα. Δεν έχει σημασία για μένα τι έχουν ανάμεσα στα πόδια τους. Είναι το μυαλό, η προσωπικότητα και η ψυχή που ερωτεύομαι, όχι το σώμα».

Αναγνωρίζεται ως πανσέξουαλ και κάποιες μέρες ντύνεται σαν άντρας, ενώ άλλες θα φορέσει «ψηλά τακούνια, ένα γεμισμένο σουτιέν και κραγιόν».

​Το Star λέει ότι τα αγαπημένα του παιχνίδια στο νηπιαγωγείο είναι το Lego, τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα, και προκαλεί το γέλιο όταν, δείχνοντας τα στήθη της Nikki, φωνάζει: «Τα βυζιά του μπαμπά».


Σφοδρές αντιδράσεις

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις του τηλεοπτικού κοινού της εκπομπής This Morning.

To twitter κατακλύστηκε από μηνύματα όπως, «Αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά», ενώ πολλοί δεν έλειψαν να  σχολιάσουν ότι δεν αφήνουν το παιδί «να αποφασίσει» μόνο του, αλλά του γίνεται πλύση εγκεφάλου, δημιουργώντας του σύγχυση.

Μερικά από τα τουίτς:

Picture

​Ευρωπαϊκοί φορείς ωθούν τα παιδιά στην ομοφυλοφιλία

Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για το πως προωθείται η ατζέντα της ομοφυλοφιλίας στην Ευρώπη