Ρεπουμπλικάνει συστήνουν στο Ντόναλντ Τραμπ να... «χαλαρώσει» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ρεπουμπλικάνει συστήνουν στο Ντόναλντ Τραμπ να... «χαλαρώσει»

Ρεπουμπλικάνει συστήνουν στο Ντόναλντ Τραμπ να... «χαλαρώσει»
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται εναντίον διαφόρων μειονοτήτων και να αρχίσει να μιλάει για τα θέματα που ενδιαφέρουν πραγματικά τους Αμερικανούς, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ.
«Η συμβουλή μου προς τον υποψήφιό μας είναι να αρχίσει να μιλάει για τα θέματα για τα οποία ενδιαφέρεται ο Αμερικανικός λαός—και να το κάνει τώρα», τόνισε ο Μακόνελ, ερωτηθείς σχετικά με τις επιθέσεις που εξαπολύει ο μεγιστάνας εναντίον ενός μεξικανικής καταγωγής δικαστή ο οποίος χειρίζεται τις μηνύσεις για απάτη εναντίον του λεγόμενου Trump University.
«Πέρα από αυτό, είναι καιρός να σταματήσει να επιτίθεται εναντίον διαφόρων προσώπων με τα οποία έχει ανταγωνισμούς και εναντίον διαφόρων μειονοτικών ομάδων και να επικεντρωθεί σε μηνύματα που έχουν σημασία», πρόσθεσε ο Μακόνελ.
Νωρίτερα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν επέκρινε τις «ρατσιστικές» δηλώσεις του Τραμπ εναντίον του δικαστή Γκονσάλο Κουρίελ.
Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την περασμένη Πέμπτη, ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ο δικαστής, που είναι γεννημένος στις ΗΠΑ από Μεξικανούς γονείς, έχει «απόλυτη σύγκρουση συμφερόντων» και δεν μπορεί να εκδικάσει την υπόθεσή του, διότι είναι «μεξικανικής καταγωγής» και μέλος μιας ένωσης νομικών λατινοαμερικάνικης καταγωγής.
«Το να διατείνεται κανείς ότι κάποιος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του εξαιτίας της εθνότητάς του είναι ένα κλασικό παράδειγμα σχολίου ρατσιστικού σχολίου. Νομίζω ότι θα πρέπει να αποκηρυχθεί απόλυτα. Είναι απαράδεκτο», ήταν η αντίδραση του Ράιαν, του πλέον υψηλόβαθμου Ρεπουμπλικάνου κοινοβουλευτικού, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Παρότι όμως καταδίκασε αυτή τη δήλωση του Τραμπ, ο οποίος θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος του στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων καταφέρθηκε εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, που θεωρείται πως έχει πρακτικά εξασφαλίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών, σημειώνοντας πως πιστεύει ότι περισσότερα κοινά σε θέματα πολιτικής με τον μεγιστάνα, παρά με την πρώην πρώτη κυρία και πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ. imerisia.gr