H Google εναντιώνεται στους Taliban-Έσβησε από το Play store εφαρμογή που δημιούργησαν - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

H Google εναντιώνεται στους Taliban-Έσβησε από το Play store εφαρμογή που δημιούργησαν


Οι Ταλιμπάν έχασαν μία μάχη στο Διαδίκτυο, καθώς η Google αφαίρεσε από το Play Store της, λίγο μετά την ανακάλυψη της, την εφαρμογή “Alemarah” που δημιούργησαν οι Ταλιμπάν και παρείχε στους χρήστες τη δυνατότητα να μένουν ενημερωμένοι για τη δράση τους.
Η εφαρμογή περιελάμβανε βίντεο φτιαγμένα από τους Ταλιμπάν και ειδήσεις και ιστορίες γραμμένες στα Παστούν.
Εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να σχολιάσει την εξαφάνιση της εφαρμογής από το store, επικαλούμενο όρο της εταιρείας που δεν επιτρέπει στα στελέχη της εταιρείας τη δημόσια συζήτηση για συγκεκριμένες εφαρμογές. Σύμφωνα με το BBC, ο εκπρόσωπος απλώς σχολίασε ότι η εταιρεία διαγράφει apps από το Google Play Store, τα οποία παραβιάζουν τους κανόνες της.
Σημεώνεται ότι οι Ταλιμπάν έχουν και άλλα μέσα για να επικοινωνούν με τους υποστηρικτές τους. Διαθέτουν ένα λογαριασμό Twitter, μέσω του οποίου ο εκπρόσωπος τους ενημερώνει για τη δραστηριότητα τους.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, δήλωσε στο Bloomberg ότι η εφαρμογή αποτελεί “μέρος των προηγμένων τεχνολογικών προσπαθειών μας για να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο κοινό”.  mikrometoxos.gr