Άφαντοι οι 3 υπερτυχεροί του Powerball - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Άφαντοι οι 3 υπερτυχεροί του Powerball

Τρία άτομα που κέρδισαν 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο τυχερό παιχνίδι Powerball, το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία του κλάδου, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι χθες το απόγευμα (ώρες Βόρειας Αμερικής) για να αναγνωριστούν επίσημα, είπαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι τα τυχερά δελτία πουλήθηκαν στην Καλιφόρνια, την Φλόριντα και το Τενεσί.

Κάθε δελτίο κερδίζει 528,8 εκατομμύρια δολάρια, είπαν αξιωματούχοι του κλάδου στην Καλιφόρνια - μια από τις 44 πολιτείες εκτός της αυτόνομη περιοχής της Ουάσιγκτον και άλλων δύο περιοχών που υπάγονται στις ΗΠΑ - ενώ σημειώθηκε ρεκόρ πωλήσεων των δελτίων, καθώς δεν είχε ανακηρυχθεί νικητής σε καμία από τις προηγούμενες 19 κληρώσεις.

Οι τυχεροί αριθμοί 08, 27, 34, 04, 10 και ο αριθμός Powerball το 10 που κληρώθηκαν την Τετάρτη το βράδυ έχουν πωληθεί σε τρία καταστήματα, κάθε ένα από τα οποία λαμβάνει ποσοστό των κερδών. Οι πιθανότητες κέρδους του τζακ ποτ ήταν 1 στα 292 εκατομμύρια.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, ο τηλεοπτικός σταθμός KABC είχε δηλώσει ότι ένας από τους τυχερούς ήταν μια νοσοκόμα στην Πομόνα της Καλιφόρνιας, αλλά η κόρη της γυναίκας είπε ότι η μητέρα της δεν ήταν μεταξύ των τυχερών.

Σε μια συνέντευξη τύπου μπροστά στο μίνι-μάρκετ 7-Eleven στο Τσίνο Χιλς της Καλιφόρνιας, αξιωματούχοι του πολιτειακού γραφείου τυχερών παιχνιδιών παρέδωσαν μια τεράστια συμβολική επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων στον ιδιοκτήτη του καταστήματος, Μπαλμπίρ Ατουάλ, ο οποίος δήλωσε ότι θα έδινε μέρος του ποσού για κοινωφελείς σκοπούς και ότι θα μοιραζόταν ένα μέρος του με την οικογένειά του και τους συγγενείς του.

Αντίστοιχα, και σύμφωνα με τους διαφορετικούς πολιτειακούς νόμους που αφορούν το ποσοστό κερδών στους πωλητές, ένα κατάστημα σε προάστειο της Μέμφις στο Τενεσί θα πάρει 25.000 δολάρια, ενώ το τρίτο κατάστημα, που βρίσκεται σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Φλόριντας, θα εισπράξει 100.000 δολάρια, είπαν αξιωματούχοι.

Το ακριβές ποσό του τζακ ποτ που κέρδισαν τα τρία άτομα ανέρχεται σε 1,586 εκατομμύρια δολάρια. Είναι το μεγαλύτερο βραβείο που έχει υπάρξει ποτέ σε κλήρωση στη Βόρεια Αμερική, και καμία λοταρία στον κόσμο δεν έχει αναδείξει ποτέ τέτοιου μεγέθους τζακ ποτ που μπορεί να κερδηθεί με ένα δελτίο μόνο.

Σύμφωνα με το νόμο, οι νικητές έχουν περιθώριο ενός χρόνου να εμφανιστούν και να διεκδικήσουν ό,τι κέρδισαν ενώ και στις τρεις πολιτείες οι νόμοι υποχρεώνουν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των τυχερών, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Powerball.

Εκτός από τους τρεις τυχερούς, περίπου 26 εκατομμύρια άτομα που έπαιξαν κερδίζουν από 2 εκατομμύρια έως 4 δολάρια, βάσει του συνδυασμού των αριθμών που ταιριάζουν με αυτούς του Powerball.

Για κάθε 1 δολάριο που εισπράττεται από την πώληση δελτίων σε κάθε λοταρία, το μισό πηγαίνει σε νικητές, το 40% πηγαίνει σε συγκεκριμένους τομείς όπως την παιδεία, και το 10% πηγαίνει στα καταστήματα όπου πωλήθηκαν οι λαχνοί, καθώς και σε διοικητικά έξοδα, είπε η Κέλι Κράιπ, εκπρόσωπος της λοταρίας του Τέξας.

Ο κύκλος θα ξαναρχίσει το Σάββατο βράδυ καθώς η επόμενη κλήρωση του Powerball θα έχει ένα τζακ ποτ περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπο του παιχνιδιού. real.gr