Ο κόσμος της όπερας καλωσορίζει το Game of Thrones! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ο κόσμος της όπερας καλωσορίζει το Game of Thrones!

Από… βιβλίο, σειρά (και τι σειρά!), από σειρά επιτραπέζιο παιχνίδι και videogame, ύστερα σεμινάριο στα πανεπιστήμια και μέσα στον χειμώνα θέμα όπερας! Σύμφωνα με δημοσίευμα του “Guardian”, το "Game of Thrones" θα είναι το επόμενο θέμα των “Operasodes”, μιας σειράς συναυλιών που βασίζονται σε τηλεοπτικές σειρές.
Οι συντελεστές της εταιρίας “One World Symphony”, θα "ντύσουν" με μελωδίες διάφορες σκηνές της σειράς που τα τελευταία χρόνια έγινε κάτι σαν επιδημία – χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί η γιατρειά... Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί 1-2 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη. Φανατικοί της σειράς αλλά και της κλασικής μουσικής, πρόκειται να απολαύσουν έργα του Μότσαρτ, του Βάγκνερ, του Προκόφιεφ και κάποιων σύγχρονων καλλιτεχνών, ειδικά διασκευασμένα για τις ανάγκες της εκδήλωσης.
Mα, προσφέρεται το "Game of Thrones" για όπερα;
Με τις συνεχείς εναλλαγές εξουσίας, τους ξαφνικούς φόνους και τα δακρύβρεχτα ρομάντζα, κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει και σαπουνόπερα. Ο Sung Jin Hong πάντως, καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος του “One world Symphony”, πιστεύει πως προσφέρεται μια χαρά και για το εγχείρημα που έχει αναλάβει: «Η σειρά έχει ένταση, ίντριγκα και πάθος που οι όπερες παρέχουν εδώ και αιώνες. Aποπλάνηση, εμμονή, εξαπάτηση, πολιτικοί ελιγμοί, ρομαντισμός, ερωτικές απογοητεύσεις, αιμομιξία – και αυτή είναι μονάχα η αρχή…»  
Φυσικά, το GoT, δεν είναι η μοναδική σειρά που θα έχει την τιμή. Τον περασμένο Ιανουάριο παρουσιάστηκε ως όπερα το “Breaking Bad”, ενώ φέτος τα 'Operasodes' θα καταπιαστούν επίσης με το “New Girl” τηςZooey Deschanel και το “Hannibal”. Ειδικότερα το "Hannibal" θα έχει την τιμή να παρουσιαστεί με πρωτότυπη μουσική, που έχει γραφτεί ειδικά για αυτή τη συναυλία, κάτι που θα συνέβαινε και με το "Game of Thrones", αν το τέλος της ιστορίας δεν ήταν ακόμη άγνωστο...