Είπε το «ναι» και έρχεται ο Μπερίσα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Είπε το «ναι» και έρχεται ο Μπερίσα


Είπε το «ναι» και έρχεται ο Μπερίσα
Xαμόγελα σκόρπισε στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού το αποτέλεσμα της χθεσινής επαφής τους με τον εκπρόσωπο του 18χρονου Σουηδού στράικερ Βαλμίρ Μπερίσα, για τον οποίον ο δρόμος της απόκτησής του άνοιξε πλέον διάπλατα.
Κι αυτό διότι στη διάρκεια της συζήτησης μαζί του ξεπεράστηκε μια για πάντα το ζήτημα με τις συμμετοχές του επιθετικού της Ρόμα στο «τριφύλλι» και υπήρξε καταρχήν συμφωνία για τη σύναψη συνεργασίας των δύο πλευρών.
Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νταμπίζας, συγκεκριμένα, εξήγησε στην πλευρά Μπερίσα ότι είναι αποκλειστικά στα... πόδια του νεαρού επιθετικού να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο (και άρα πολλές συμμετοχές στην ομάδα) στο «τριφύλλι», καθώς οι «πράσινοι» έχουν ως πάγια τακτική τους να μη στέκονται σε «ονόματα» και να αποδίδουν «δικαιοσύνη» στο χορτάρι.
Πιο απτό παράδειγμα, άλλωστε, από την περασμένη αγωνιστική περίοδο δεν υπάρχει, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του Παναθηναϊκού ήταν πολύ χαμηλός και στην ομάδα αναδείχθηκαν αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές.
Ο Νταμπίζας επισήμανε επίσης ότι από τη στιγμή που επιλέχθηκε ο Μπερίσα από τους «πράσινους» σημαίνει αυτόματα ότι ο Παναθηναϊκός πιστεύει και επενδύει στο ταλέντο του και ταυτόχρονα τον υπολογίζει ως ισότιμο μέλος της ομάδας (όπως και όλοι όσοι βρίσκονται στο έμψυχο δυναμικό της). Ο εκπρόσωπος του Σουηδού επιθετικού έδειξε πως αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει κάποια παραπάνω δέσμευση και έτσι άναψε το πράσινο φως για την επίτευξη της συμφωνίας.
Οι δύο πλευρές αναννέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα, οπότε και προβλέπεται να φιξαριστεί η ημέρα άφιξης του Μπερίσα στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία, εάν όλα πάνε καλά, να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Οπως σας έχουμε επισημάνει οι «πράσινοι» έχουν ήδη συμφωνήσει με τη Ρόμα για τον δανεισμό του Μπερίσα, με την οψιόν της αγοράς του να είναι εφικτή και να υπολογίζεται κοντά στις 400 χιλ. ευρώ.
Ειλημμένη απόφαση για απόκτηση χαφ, σκέψεις για Αμπεΐντ!
Ο Μεχντί Αμπεΐντ δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί τον διακαή πόθο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού κι όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν εγκαταλείψει τη σκέψη για την απόκτησή του. Ακόμη κι αν τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου δεν επιτρέπουν... ανοίγματα, ο Αλγερινός άσος αποτελεί μία ειδική περίπτωση καθώς είναι ο μοναδικός υποψήφιος (με τα υπάρχοντα δεδομένα και την πίεση χρόνου που υπάρχει μετά το «ναυάγιο» με τον Αλφάρο) για τον οποίον άπαντες στον σύλλογο έχουν ξεκάθαρα θετική άποψη και δεν φοβούνται το ρίσκο.
Το θέμα είναι ότι για να υλοποιηθεί η απόκτησή του και να υπάρξει ανατροπή θα πρέπει να γίνει υπέρβαση οικονομική, μιας και η Νιούκαστλ αξιώνει 700 χιλ. ευρώ για να τον πωλήσει, συν τις απολαβές του παίκτη. Το σίγουρο είναι ότι χθες οριστικοποιήθηκε η απόφαση για απόκτηση ενός επιτελικού χαφ που θα καλύψει το κενό της αποχώρησης του Αλφάρο και τα ονόματα των Σιμάο και Αμπρόουζ που έπεσαν στο τραπέζι δεν «τρελαίνουν» τον Γιάννη Αναστασίου, εν αντιθέσει με αυτό του Αμπεΐντ...
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έδωσε εντολή για την καλύτερη δυνατή μεταγραφή, προκειμένου να διαλυθούν οι οποιεσδήποτε υπόνοιες μπορεί να υπάρχουν από ορισμένους φίλους της ομάδας ότι η μεταγραφή του Αλφάρο δεν έγινε λόγω χρημάτων, δίνοντας το «οκ» και για δαπάνη έξτρα χρημάτων. sentragoal.gr