Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα δύο αδέρφια, η διαδρομή από τον «Καράφλα» στον «Θαμνάκια» και η στοχοποίηση του δημοσιογράφου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα δύο αδέρφια, η διαδρομή από τον «Καράφλα» στον «Θαμνάκια» και η στοχοποίηση του δημοσιογράφου

 

Νέα στοιχεία που δείχνουν τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ

Ως μέλη ομάδων γνωστών νονών της νύχτας φέρεται να είναι τα δύο αδέρφια 40 και 48 ετών που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι δύο συλληφθέντες είναι γνώριμοι των Αρχών αφού έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για εκβιασμούς και ληστείες.

Ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι στο παρελθόν είχαν στενές σχέσεις με ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της νύχτας, τον λεγόμενο «Καράφλα».

Μετά τη δολοφονία του, τον Ιούνιο του 2018 στο Παλαιό Φάληρο, τα δύο αδέρφια άλλαξαν στρατόπεδο και πέρασαν στην ομάδα ενός άλλου πολύ γνωστού νονού της νύχτας τον λεγόμενο «Θαμνάκια».

Ο 53χρονος σήμερα, είχε πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης τον Ιούλιο του 2020 ωστόσο γλύτωσε μετά από μακρά νοσηλεία στο νοσοκομείο.

Η επίθεση εναντίον του είχε γίνει έξω από γνωστό και πολυσύχναστο αρτοποιείο-ζαχαροπλαστείο στη λεωφόρο Βάρης.

Σώθηκε γιατί αντελήφθη γρήγορα τους δύο εκτελεστές που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και έτρεξε και κρύφτηκε πίσω από το δικό του και άλλα σταθμευμένα οχήματα του πάρκινγκ του καταστήματος.

Από τα πυρά που δέχθηκε δύο σφαίρες τον χτύπησαν στην κοιλιακή χώρα και στο χέρι. Στο σημείο η αστυνομία εντόπισε 13 κάλυκες των 9 χιλιοστών.

Ο 53χρονος σήμερα είναι στη φυλακή μετά από δίκη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εξετάζεται η σχέση του σήμερα με τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν χθες για τη δολοφονία Καραϊβάζ.

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε μπει στο στόχαστρο συγκεκριμένου κακοποιού»

Στο μεταξύ σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δύο μέλη μίας συμμορίας εκβιαστών που είχε εξαρθρωθεί στα τέλη του 2015 φαίνεται ότι είναι από τα κύρια πρόσωπα στην έρευνα ή και στον φάκελο που έχει σχηματίσει η ΕΛΑΣ για την δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου τον Απρίλιο του 2021, στον Άλιμο.

Για εκείνη την υπόθεση του 2015, ο Γιώργος Καραϊβάζ φέρεται να είχε παρουσιάσει τότε κρίσιμα στοιχεία στις αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας που είχε κάνει.

Το ένα από τα δύο αυτά άτομα, φέρεται να είναι, σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο οδηγός του σκούτερ μάρκας «Beverly» που χρησιμοποιήθηκε στην δολοφονία.

Το άλλο άτομο -σύμφωνα με τις ενδείξεις των αστυνομικών- εξετάζεται ότι μπορεί να είναι ο ηθικός αυτουργός και «συντονιστής» της δολοφονικής επίθεσης κατά του Γιώργου Καραϊβάζ.

Αυτό το πρόσωπο φέρεται να είναι ο λεγόμενος «Θαμνάκιας».

Σημειώνεται ότι στον φάκελο που είχε σχηματιστεί τότε (το 2015), σημειωνόταν ο ρόλος του Γ. Καραϊβάζ, στην αστυνομική έρευνα αλλά και δυσμενή σχόλια των ποινικών για αυτή την «παρέμβαση» του.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν ότι η συγκεκριμένη εμπλοκή του δημοσιογράφου, να ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε στη στοχοποίησή του, αφού πολλοί εκ των κατηγορουμένων σε αυτή την υπόθεση καταδικάστηκαν αργότερα σε πολυετείς καθείρξεις.

Επιπλέον εξετάζονται κι άλλα κίνητρα.

Γνωστοί στις Αρχές
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα δύο αδέρφια, ήταν ψύχραιμα κατά την σύλληψη τους και κατά τη διάρκεια παραμονής του στην ΓΑΔΑ.

Όπως αναφέρθηκε είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Ειδικότερα είχαν συλληφθεί κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, σχετικά με υπόθεση ληστείας, την οποία είχαν διαπράξει το 2012 σε περιοχή της Αττικής.

Επιπλέον, ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ψευδή καταμήνυση καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία.

Παράλληλα, από την πρόσφατη έρευνα προέκυψε ότι ο 40χρονος εμπλέκεται και σε ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε βάρος πυγμάχου την 6η Δεκεμβρίου 2021 στο Γαλάτσι. Πηγή: in.gr