Γαλλία: Απαγορεύτηκαν οι υφασμάτινες μάσκες στα σχολεία - Yποχρεωτικές από σήμερα οι χειρουργικές - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Γαλλία: Απαγορεύτηκαν οι υφασμάτινες μάσκες στα σχολεία - Yποχρεωτικές από σήμερα οι χειρουργικές

 Στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά, λέει ο Γάλλος υπουργός Παιδείας  

Από σήμερα είναι υποχρεωτική στη Γαλλία η χρήση της χειρουργικής μάσκας σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

«Οι υφασμάτινες μάσκες πλέον δεν επιτρέπονται στα σχολεία», όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, θα επιτρέπονται στα σχολεία μόνο οι μάσκες κατηγορίας 1 (χειρουργικές μάσκες)», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ την 1η Φεβρουαρίου προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει τα σχολεία ανοιχτά.

Οι χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες φιλτράρουν μόνο το 70% των αερολυμάτων. Για το λόγο αυτό, οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν την αντικατάστασή τους με μάσκες κατηγορίας 1 για το ευρύ κοινό.

«Οι μάσκες κατηγορίας 1 φιλτράρουν το 90% των σωματιδίων και ως εκ τούτου, θεωρούνται πολύ προστατευτικές. Το μέτρο της χρήσης χειρουργικής μάσκας τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα, και στοχεύει στον περιορισμό του κινδύνου μόλυνσης στα σχολεία, ενώ η βρετανική και ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη εξαπλώνεται στη χώρα», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Pαrisien».

Εάν τα παιδιά δεν συμμορφωθούν με το νέο μέτρο;

«Κάθε σχολείο πρέπει να καθορίσει τη δική του πορεία δράσης όσον αφορά τους μαθητές που προσέρχονται στην τάξη με μάσκα που δεν θεωρείται επιτρεπτή».

«Δεν έχουμε λάβει επίσημες οδηγίες από το υπουργείο για τους μαθητές που προσέρχονται με μη επιτρεπτή μάσκα», σύμφωνα με τον Μπρουνό Μπόμπκιβιτς, διευθυντή του σχολείου «Hector-Berlioz» στην πόλη Βανσέν.

Σήμερα, πάντως, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου, τα σχολεία αναμένεται να δείξουν κάποιας μορφής ανοχή.

«Ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε έναν μαθητή να εισέλθει στο σχολείο με μια μη επιτρεπτή μάσκα είναι να του δώσουμε μία. Έχουμε λίγο απόθεμα, αλλά δεν θα διαρκέσει για πάντα», προσθέτει ο Μπόμπκιβιτς. protothema.gr