New York Times: Ο Ντόναλντ Τραμπ νόσησε πιο σοβαρά από κορωνοϊό από ό,τι έγινε γνωστό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

New York Times: Ο Ντόναλντ Τραμπ νόσησε πιο σοβαρά από κορωνοϊό από ό,τι έγινε γνωστό

 Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ήταν πολύ πιο άρρωστος με τον κορωνοϊό τον Οκτώβριο από ότι ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε δημόσια τότε, με ορισμένου αξιωματούχους να ανησυχούν μάλιστα, πως θα έπρεπε να μπει σε αναπνευστήρα.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος βίωσε «εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο αίμα» και ένα πνευμονικό πρόβλημα που σχετίζεται συνήθως με την πνευμονία που προκαλείται από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, επικαλούμενο 4 άτομα εξοικειωμένα με την κατάσταση του πρώην προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εισήχθη στο εθνικό στρατιωτικό ιατρικό κέντρο του Γουόλτερ Ριντ για αρκετές ημέρες στις αρχές Οκτωβρίου, αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, λιγότερο από έναν μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές. Εκείνη την εποχή, ένα υπόμνημα του Λευκού Οίκου περιέγραφε τον 74χρονο Τραμπ «κουρασμένο αλλά με καλό πνεύμα».



Ο γιατρός του Ντόναλντ Τραμπ, Σιν Κόνλεϊ ενημερώνει τους δημοσιογράφους για την κατάσταση της υγείας του προέδρου έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται

Ο Δρ. Σιν Κόνλεϊ, ο προσωπικός γιατρός που ήταν υπεύθυνος για την αποκατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου, είχε επικριθεί ευρέως για τις ασαφείς δηλώσεις του σχετικά με την κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ μια μέρα μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, συμπεριλαμβανομένης της απάντησής του σε ερωτήσεις σχετικά με τα επίπεδα οξυγόνου του Αμερικανού προέδρου. Ο Κόνλεϊ είχε δηλώσει τότε πως ο Τραμπ τα «πήγαινε πολύ καλά» και πως «δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας».


Τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του ήταν πολύ ανησυχητικά

Ωστόσο, οι Times αναφέρουν πως οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι η πρόγνωση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν τόσο ανησυχητική πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, που ανησυχούσαν πως θα έπρεπε να μπει σε αναπνευστήρα. Δύο άτομα εξοικειωμένα με την κατάσταση του Τραμπ ανέφεραν στην εφημερίδα πως είχε πνευμονικές διηθήσεις, κάτι που μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρής ασθένειας για ασθενείς με κορωνοϊό.


Τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του Ντόναλντ Τραμπ ήταν επίσης σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς είχαν πέσει στα 80 – πολύ χαμηλότερα από τα 90 που θεωρούνται ένδειξη σοβαρής περίπτωσης. iefimerida.gr