Σκληρό lockdown τριών εβδομάδων: Tα τρία νέα μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Σκληρό lockdown τριών εβδομάδων: Tα τρία νέα μέτρα που ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

 Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά την δραματική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα, την ώρα μάλιστα που σημειώνονται περισσότερες από 200 μεταλλάξεις εντός Ελλάδος.

Ένα τρίτο κύμα κορωνοϊού θα δοκιμάσει σκληρά τη χώρα, με τις ΜΕΘ να σημειώνουν αυτή τη στιγμή 40,48 πληρότητα πανελλαδικά και την κυβέρνηση να είναι ένα βήμα πριν τις μεγάλες αποφάσεις.

«Ένα σκληρό lockdown τριών -και όχι δύο- εβδομάδων θα μπορούσε πραγματικά να καταστείλει την πανδημία σε μεγάλο βαθμό», τόνισε μιλώντας στο OPEN ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, πρόταση που ήδη εξετάζει πολύ σοβαρά η κυνέρνηση.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, στο τραπέζι υπάρχουν τρία νέα μέτρα που αναμένεται να εφαρμοστούν άμεσα αν η αύξηση των κρουσμάτων εξακολουθήσει να υφίσταται, ως ύστατη προσπάθεια αποφυγής του νέου, καθολικού lockdown.

Ποια είναι αυτά; 

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 – 05.00 και στην Αττική αντί από τις 21:00 το βράδυ που ισχύει
  • Οι παρεμβάσεις στα σχολεία (τα Γυμνάσια φλερτάρουν ξανά με το κλείσιμο)
  • Τα μέτρα τοπικού χαρακτήρα σε όποια περιοχή κριθεί απαραίτητο (lockdown)

Όλα θα κριθούν την ερχόμενο Παρασκευή που θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, προκειμένου να παρουσιάσει την εισήγηση της στην κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ