Άδωνις: Ούτε οι ίδιοι οι εστιάτορες δεν θέλουν να ανοίξουν - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Άδωνις: Ούτε οι ίδιοι οι εστιάτορες δεν θέλουν να ανοίξουν

 Το λιανεμπόριο και η συνολική λειτουργία της αγοράς ήταν από τις βασικές αλάγές στα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα μεγάλα αστικά κέντρα,

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, σχολίασε τα νέα μέυτρα αλλά και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην εστίαση.

«Το Υπ. Ανάπυτξης κι εγώ προσωπικά έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να μείνει η αγορά όσο γίνεται ανοιχτή.

Εισηγηθήκαμε να μείνει η αγορά το μεγαλύτερο δυνατό ανοιχτή. Θέλαμε οι λοιμωξιολόγοι να κάτσουν μόνοι τους ανεπηράστοι γι αυτό δεν υπήρχαν Υπουργοί. Δεν θεωρώ την απόφαση αυτή καταστροφική για την αγορά στην παρούσα φάση» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είναι ένα κρίσιμο σημείο της πανδημίας και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η δικιά μου θέση είναι η αγορά να μην κλείνει.

Αυτό πρέπει να συμβαδίζει με την πανδημία και την υγεία», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε σε συνάντησή του με εστιάτορες και όπως είπε «οι ίδιοι καταλαβαίνουν τους λόγους που μένει η εστίαση κλειστή.

Ανακοινώσαμε με τον κ. πρωθυπουργό δέσμη μέτρων επιπλέων για την εστίαση, γιατί καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που δημιουργούν οι διαδοχικές καραντίνες στην αγορά» είπε.

Και συνέχισε: «Στη συνάντηση δεν ήταν οι θεσμικοί τους εκπρόσωποι. Αλλά συμμετείχα στη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) υπό τον κ. Καββαθά, για να τους εξηγήσω τη νέα δέσμη μέτρων. Ζήτησα συγγνώμη από τους θεσμικούς εκπροσώπους. Ήθελα να πω ότι οι επιχειρήσεις έχουν αξία γι αυτό μπορώ να πάρω τα κλειδιά. Ερμηνεύτηκε ανάποδα η φράση μου».

Αναφορικά στον χρονικό προσδιορισμό για το πότε μπορεί να ανοίξει η εστίαση, τόνισε: «δεν θέλω να δώσω ημερομηνία. Η πανδημία κινείται με τρόπους που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε.

Η μέθοδος ακορντεόν στο λιανεμπόριο εν μέρει λειτουργεί. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει στην εστίαση. Όταν είμαστε έτοιμοι θα ανοίξουμε. Αυτή την στιγμή είναι παντελώς αδύνατο να ανοίξει η εστίαση. Ούτε οι ίδιοι δεν το θέλουν». tribune.gr