Καθηγητής Σκουτέλης: Επιβεβλημένη η χρήση διπλής μάσκας σε μέσα μεταφοράς - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Καθηγητής Σκουτέλης: Επιβεβλημένη η χρήση διπλής μάσκας σε μέσα μεταφοράς

 Ανοιχτό είναι το σενάριο για χρήση διπλής μάσκας, καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνει κατά πολύ την προστασία έναντι του κορονοϊού.

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα, οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, οι οποίες καθιστούν τον ιό πιο μεταδοτικό και επομένως περισσότερο επικίνδυνο ως προς τη διασπορά του.

Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων, η μετάδοση του ιού μπορεί να μειωθεί μέχρι και 95% με τις διπλές μάσκες ακόμη κι αν κοντά μας βρίσκεται κάποιος που έχει μολυνθεί, αρκεί στον χώρο που θα βρεθεί ο ίδιος και όλοι γύρω του να φορούν 2 σφιχτές χειρουργικές μάσκες ή έναν συνδυασμό πάνινης και χειρουργικής.

Tην ίδια ώρα, ο Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Αθανάσιος Σκουτέλης, μίλησε στον Ant1 για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, την κατάσταση στις ΜΕΘ και τη χρήση μάσκας.

Ο καθηγητής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το κύριο ζητούμενο, είναι να φοράμε σωστά τη μάσκα, από εκεί και πέρα σίγουρα η διπλή χρήση μάσκας θα παρεμποδίσει καλύτερα την είσοδο του ιού στον οργανισμό μας.

«Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η χρήση διπλής μάσκας είναι επιβεβλημένη και ενδέχεται κάτι τέτοιο να εφαρμοστεί.», υπογράμμισε ο κ. Σκουτέλης.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ