Ιωάννινα: Συγκλονιστικές εικόνες από την ανάσυρση της σορού του 32χρονου πιλότου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Ιωάννινα: Συγκλονιστικές εικόνες από την ανάσυρση της σορού του 32χρονου πιλότου

Το μεσημέρι της Πέμπτης (04.02) ολοκληρώθηκε η ανάσυρση της σορού του 32χρονου πιλότου του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που συνετρίβη στο όρος Μιτσικέλι των Ιωαννίνω. Από την Κυριακή είχε χαθεί το στίγμα του αεροπλάνου και εντοπίστηκαν τα συντρίμμια την Τετάρτη.
Μια τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, με την ανεύρεση και ανάσυρση της σορού του 32χρονου χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που είχε χαθεί από την Κυριακή. Σε μια δύσβατη περιοχή, καλυμμένη από πυκνό χιόνι, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν στα συντρίμμια τον άτυχο χειριστή και να τον ανασύρουν από αυτά.
Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε, τέσσερα 24ωρα έπειτα από το δυστύχημα της Κυριακής. Το μεσημέρι εκείνης της ημέρας, τα ίχνη του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροσκάφους χάθηκαν, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά των Ιωαννίνων. 

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες



Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς επικρατούσε χαμηλή νέφωση και ομίχλη σε πολλές περιοχές στο Ζαγόρι, με αποτέλεσμα τα εναέρια μέσα να μην μπορούν να πετάξουν σε χαμηλό ύψος, ενώ τα χιόνια καθιστούσαν δύσκολη την προσέγγιση στις πλαγιές του Μιτσικελίου.

Την Τετάρτη οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν και βοήθησαν καθοριστικά στην εξέλιξη των ερευνών. Στις 5 το απόγευμα το Καναντέρ που πετούσε στις κορυφογραμμές του Μιτσικελίου «έπιασε» το αδύναμο σήμα κινδύνου που εξέπεμπε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Αμέσως κινήθηκε το Super Puma το οποίο προσέγγισε το σημείο και επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Από νωρίς το πρωί σήμερα, δυνάμεις της ΕΜΑΚ κινήθηκαν προς το σημείο και εντόπισαν τη σορό του άτυχου πιλότου.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και τους άλλους φορείς, λίγα λεπτά μετά τη μία μετέφεραν τη σορό του χειριστή στο οροπέδιο, απ' όπου την παρέλαβε το ΕΚΑΒ. newsbomb.gr