Ισλαμικό Κράτος: Βομβιστής αυτοκτονίας από τη… χαρά του σκότωσε 21 τζιχαντιστές φίλους του - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Ισλαμικό Κράτος: Βομβιστής αυτοκτονίας από τη… χαρά του σκότωσε 21 τζιχαντιστές φίλους του

 Τουλάχιστον 21 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ σκοτώθηκαν από έκρηξη δικής τους βόμβας εξαιτίας της ανοησίας του βομβιστή αυτοκτονίας.

Τι συνέβη: Ένας βομβιστής αυτοκτονίας, που είχε αναλάβει να οδηγήσει ένα αυτοκινητό-βόμβα (VBIED) πάνω στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας, ξεκινώντας να κατευθυνθεί προς τον στόχο του, ενθουσιασμένος και χαρούμενος που θα πήγαινε να βρει παρθένες και πιλάφια, πάτησε την κόρνα για να αποχαιρετήσει τους συντζιχαντιστές του.

Μόνο που η κόρνα είχε μετατραπεί σε διακόπτη πυροδότησης των εκρηκτικών, με αποτέλεσμα το όχημα βόμβα να ανατιναχτεί ανάμεσα στους τρομοκράτες.

Το περιστατικό συνέβη στην επαρχία Σαλαντίν.

Ο Διοικητής της Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σαμάρα, Τζαμπάρ Νταράι, δήλωσε ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας και η αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή του οχήματος (VBIED) ήταν προετοιμασμένοι για επίθεση σε αστυνομικό σημείο ελέγχου.

«Ο βομβιστής αυτοκτονίας πάτησε την κόρνα για να αποχαιρετήσει τους άλλους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και αυτό πυροδότησε τις βόμβες», εξήγησε ο διοικητής.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα πολλές καταστροφικές επιθέσεις τόσο σε αμάχους όσο και σε δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ.

Η πιο θανατηφόρα ήταν μια δίδυμη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρική Βαγδάτη τον περασμένο μήνα, η οποία σκότωσε 32 άτομα και τραυμάτισε περισσότερους από 100.

Η εξτρεμιστική ομάδα διεξάγει επίσης τακτικές επιθέσεις εναντίον του ιρακινού στρατού, της ομοσπονδιακής Αστυνομίας και των φιλο-ιρανικών σιιτών πολιτοφυλάκων της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, ειδικά στις αμφισβητούμενες περιοχές μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και κουρδικής αυτοδιοίκησης στις οποίες υφίστανται κενό ασφαλείας. tribune.gr