Πάρτι Ευρώπης με επτάρα για τον Άρη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Πάρτι Ευρώπης με επτάρα για τον Άρη

Πάρτι Ευρώπης με επτάρα για τον ΆρηΣτο πιο παραγωγικό φετινό του παιχνίδι, ο Άρης συνέτριψε με σκορ 7-2 την Ξάνθη, σφράγισε με εμφατικό τρόπο το ευρωπαϊκό εισιτήριο και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Σε ένα ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου, ο Άρης σφράγισε με τον πλέον εμφατικό τρόπο την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι «κίτρινοι» στο πιο παραγωγικό φετινό τους παιχνίδι στο πρωτάθλημα της Super League, συνέτριψαν με σκορ 7-2 την Ξάνθη και γνώρισαν την αποθέωση από τους φιλάθλους τους, που κατέκλεισαν το «Κλεάνθης Βικελίδης».

Από δύο τέρματα πέτυχαν οι Ντιγκινί και Ματέο Γκαρσία και από ένα ο Γιουνές, ο Κορχούτ και ο Σιώπης, για τον οποίο ήταν το πρώτο γκολ της καριέρας του σε 168 συμμετοχές. Από πλευράς Ακριτών, που προηγήθηκαν, τα γκολ σημείωσαν Κάστρο και Ντουρίτσκοβιτς.

To ματς

Ο Άρης μπήκε με σαφή διάθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να προσφέρει θέαμα στους φιλάθλους του στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Στο 4’, οι «κίτρινοι» είχαν δοκάρι, αλλά σε μια φάση που διεκόπη σωστά, καθώς ο Ματέο Γκαρσία ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Φετφατζίδης έστειλε τη μπάλα και πάλι στο δοκάρι με πλασέ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ξάνθη προηγήθηκε στο σκορ στο 15’ με πέναλτι του Κάστρο σε ανατροπή του Μπαριέντος από τον Ρόουζ.

Παρά την ψυχρολουσία, οι γηπεδούχοι ανέλαβαν ξανά την πρωτοβουλία και έπαιξαν φουλ επιθετικά. Στο 17’ λίγο έλειψε να ισοφαραρίσουν με τον Φετφατζίδη, που νικήθηκε από τον Ζίβκοβιτς, αλλά η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 28’ από την «άσπρη βούλα». Ο Ματέο Γκαρσία πήρε την μπάλα από τον Φετφατζίδη, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη, με τον διαιτητή να καταλογίζει το πέναλτι. Μετά από παρότρυνση των φίλων των «κίτρινων», την εκτέλεση ανέλαβε ο Σιώπης, που προσπάθησε να πετύχει το πρώτο γκολ της καριέρας του. Ο Ζίβκοβιτς τον νίκησε, αλλά στην επαναφορά, ο Γιουνές με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ξάνθης, ο Δεληζήσης με κεφαλιά βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος κατέβασε τη μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ, την έστειλε στα δίχτυα για να κάνει το 2-1. Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό και σε αυτό βοήθησαν και οι φιλοξενούμενοι, που δεν έπαιξαν παθητικά, αλλά προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ.

Με γκολ για την Ξάνθη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Στο 50’ οι Ακρίτες εκδήλωσαν ωραία επίθεση από αριστερά, ο Σιλά έκανε πάσα στον Ντουρίτσκοβιτς μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κουέστα, κάνοντας το 2-2. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τις δύο ομάδες, όντας απαλλαγμένες από το άγχος, να προσφέρουν ωραίο θέαμα. Στο 61’, ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-2, με τον Μαρτίνες να κάνει μια περίτεχνη ενέργεια και να περνάει από τρεις αντιπάλους, αλλά ο Ζίβκοβιτς αντέδρασε και πάλι εντυπωσιακά.

Όμως, οχτώ λεπτά αργότερα, ο Άρης πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ. Ο Γιουνές δέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε την παράληλλη σέντρα και ο επερχόμενος Ντιγκινί την έστειλε εύκολα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-2. Η πανδαισία των γκολ συνεχίστηκε. Στο 73’, ο Ματίγια έκανε τη σέντρα για τον Γιουνές, ο Τυνήσιος γύρισε τη μπάλα και ο Κορχούτ που έγινε αποδέκτης, την έστειλε από κοντά στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς για το 4-2. Η άμυνα της Ξάνθης βρισκόταν σε… αποσύνθεση και το «πλήρωσε» άλλες δύο φορές.

Στο 78’ ο Ντιγκινί εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ασίστ του Ματίγια, στέλνοντας από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο σκόρερ του προηγούμενου τέρματος έκανε αυτή τη φορά την ασίστ για τον Ματέο Γκαρσία, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή και έκανε το 6-2. Το «κερασάκι στην τούρτα» μπήκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Άρης κέρδισε εκ νέου πέναλτι σε χέρι του Μπαξεβανίδη και ο Σιώπης, που ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση, νίκησε αυτή τη φορά τον Ζίβκοβιτς, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του σε 168 συμμετοχές, διαμορφώνοντας το τελικό 7-2!


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άρης (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Δεληζήσης, Ντιγκινί, Γκαρσία, Γιουνές (75’ Τόνσο), Ματίγια, Τζανακάκης (58’ Σόουζα), Φετφατζίδης (58’ Μαρτίνες), Σιώπης, Κορχούτ, Ρόουζ.

Στον πάγκο έμειναν: Αναγνωστόπουλος, Μπάσα, Ανάκογλου, Βέλεθ.

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντουρίτσκοβιτς (84’ Φασίδης), Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Κάστρο, Ακόστα, Κοβάσεβιτς, Ντίρεσταμ, Σιλά, Θυμιάνης (65’ Ντε Λούκας), Αμορίμ (72’ Καμαρά).

Στον πάγκο έμειναν: Σταθάκης, Μελιόπουλος, Σουλεϊμάν, Καντά.

Κίτρινες κάρτες: Ματίγια - Μπαριέντος
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Γ. Τάσης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Α. Καρατζίκας (Αθηνών), Ν. Πάγκαλος (Λασιθίου)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης» sport-fm.gr