Καλαμάτα: Για πλημμέλημα διώκονται οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη από τον σαϊτοπόλεμο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Καλαμάτα: Για πλημμέλημα διώκονται οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη από τον σαϊτοπόλεμο

Σαϊτοπόλεμος στην ΚαλαμάταΣτο αυτόφωρο θα οδηγηθούν σήμερα οι επτά συλληφθέντες για τον θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας, την ημέρα του Πάσχα.

Την Κυριακή, οι συλληφθέντες, έξι άτομα του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Καλαμάτας, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες για τον θάνατο του εικονολήπτη. Εις βάρος του καπετάνιου του «μπουλουκιού» ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων, ενώ στους άλλους πέντε δίωξη για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και όπλων. Στον δημοτικό σύμβουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Οι κατηγορίες αυτές διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι συλληφθέντες στις 13:00 το μεσημέρι θα περάσουν την αυτόφορη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Σάλος από τη δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας για τον σαϊτοπόλεμο
Η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, περί dna των Μεσσηνίων σχετικά με τον σαϊτοπόλεμο προκάλεσε οργή.

Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του εικονολήπτη ο κ. Νίκας επισήμανε πως πρόκειται για έθιμο που δεν θα απαγορευτεί και πρόσθεσε ότι ο «σαϊτοπόλεμος είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων, οπότε δύσκολα μπορεί να απαγορευτεί γιατί θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Η τραγική στιγμή στο 18:50: