Χανιά: Ανατροπή στον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας σε ασανσέρ ξενοδοχείου – Σοκ από τη διαπίστωση του ιατροδικαστή – video - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Χανιά: Ανατροπή στον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας σε ασανσέρ ξενοδοχείου – Σοκ από τη διαπίστωση του ιατροδικαστή – video


Η 20χρονη φοιτήτρια βρέθηκε αναίσθητη σε ασανσέρ ξενοδοχείου στα Χανιά και 13 μέρες μετά, άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης. Τα αρχικά δεδομένα ωστόσο, που ήθελαν την άτυχη φοιτήτρια να παθαίνει ανακοπή στο ασανσέρ και να καταρρέει ανατρέπονται.
Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Χανίων, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο θάνατος δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός τραγικού εργατικού ατυχήματος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ενδέχεται κάποιο ρούχο της νεαρής κοπέλας να πιάστηκε στο κενό μεταξύ του τοίχου και του ασανσέρ στο οποίο βρισκόταν και να προκάλεσε έναν απαγχονισμό «ατυχηματικού χαρακτήρα» όπως είπε στην άτυχη κοπέλα.
Αυτό προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος για πάνω από το όριο των 6-7 λεπτών, με αποτέλεσμα να νεκρωθεί ο εγκέφαλός της. Υπενθυμίζεται πως η 20χρονη Αλέκα, έμεινε εγκλωβισμένη στο ασανσέρ για περίπου 20 λεπτά, εκείνο το απόγευμα. Η Επιθεώρηση Εργασίας παρακολουθεί την υπόθεση και περιμένει το σχετικό πόρισμα πριν βγάλει σχετική ανακοίνωση.

Ιατροδικαστής για θάνατο 20χρονης φοιτήτριας

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης: «Αρχικά κοιτάζουμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή κάποιος στραγγαλισμός. Ασφυκτικός θάνατος θεωρείται. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τον χώρο, δηλαδή τον ανελκυστήρα όπου βρέθηκε αναίσθητη η κοπέλα, αν και έχουν περάσει 13 ημέρες και δεν υπάρχουν σημάδια.
Έχει κάτι στον λαιμό, στον τράχηλο, το οποίο εξ αποκλεισμού άλλων αιτιών υποθέτω ότι έχει σχέση με αυτό που συνέβη εκεί ως εργατικό ατύχημα. Έχει κάνει ασφυξία θέσης όπως λέμε. Μία σπάνια ασφυξία. Η πιο συνηθισμένη είναι ο απαγχονισμός. Μετά είναι ο στραγγαλισμός και σπανίως είναι η ασφυξία θέσης η οποία διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Παθαίνει αυτό που λέμε ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια.
Αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για εργατικό ατύχημα καθώς η κοπέλα έκανε την πρακτική της στο ξενοδοχείο. Ίσως κάποιο ρούχο της να μάγκωσε στο κενό.
Αυτοί οι ανελκυστήρες δεν έχουν πόρτες, απ’ ότι μου είπαν. Στη μπροστινή μεριά υπάρχει τοίχος. Γι’ αυτό θέλω να δω τον χώρο. Ίσως να προκλήθηκε ένας απαγχονισμός ατυχηματικού χαρακτήρα. Όχι απαγχονισμός αυτοκτονίας. Σε ερώτηση για το αν δηλαδή αποκλείεται το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, με αφορμή τις πρώτες πληροφορίες για ενδεχόμενο ανεύρυσμα, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Δεν υπάρχουν υπολείμματα αιμορραγίας στο κρανίο ή τον εγκέφαλο. Το μόνο που είχε ο εγκέφαλος ήταν νέκρωση λόγω της ανοξίας.
Το κορίτσι κατέληξε το πρωί της Τετάρτης στις 10.30, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων όπου και νοσηλευόταν εδώ και μέρες από την 20η Σεπτεμβρίου όταν και βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση μέσα στο ασανσέρ του ξενοδοχείου όπου εργαζόταν κατά τους θερινούς μήνες κάνοντας την πρακτική της.
Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα τελεσθεί το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Κάτω Μακρυνούς. Στενοί συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι την αποχαιρετούν με σπαρακτικά μηνύματα στο διαδίκτυο…