To στρατιωτικό τρικ που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σε μόλις δύο λεπτά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

To στρατιωτικό τρικ που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς σε μόλις δύο λεπτά

«Ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο». Μια φράση χιλιοειπωμένη αλλά πέρα για πέρα...
αληθινή- η έλλειψη ποιοτικού ύπνου έχει αρνητικές επιπτώσεις τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα και συνδέεται με καρδιακά προβλήματα ή ακόμα και κατάθλιψη.

Τι συμβαίνει όμως, αν ο ίδιος σου ο οργανισμός σε εμποδίζει από το να απολαύσεις τα οφέλη ενός πολύωρου ύπνου;

Μια νέα χρυσή συμβουλή έρχεται όχι από κάποιον υπνοθεραπευτή (ούτε από κάποιον υπνωτιστή), αλλά από τον αμερικάνικο στρατό, και υπόσχεται ότι σε δύο λεπτά θα κοιμάσαι σαν πουλάκι. Μάλιστα, υπόσχεται το ίδιο αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε περιβάλλον, μέρα ή νύχτα, και σημειώνει 96% επιτυχία.

Το κόλπο προέρχεται από το βιβλίο Relax and Win: Championship Performance που δημοσιεύτηκε το 1981 και δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στην εκπαίδευση των μαθητευόμενων πιλότων, ώστε να σιγουρευτούν ότι θα ξεκουράζονταν και θα μπορούσαν να αποδώσουν.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει λοιπόν;
1. Πάρε αργές, βαθιές αναπνοές και ξεκούρασε τους μύες του προσώπου σου. Διώξε την ένταση από το μέτωπο, το σαγόνι και τα μάτια σου.

2. Ξεκούρασε το σώμα σου. Ξεκίνα χαμηλώνοντας τους ώμους σου όσο περισσότερο μπορείς, και χαλάρωσε τις κλειδώσεις των χεριών σου.

3. Εισπνέοντας και εκπνέοντας αργά, ξεκούρασε το πάνω μέρος του σώματός σου και στη συνέχεια απελευθέρωσε την ένταση των ποδιών σου, από τους γοφούς ως τα δάχτυλα.

4. Όταν το σώμα σου έχει χαλαρώσει πλήρως για 10 δευτερόλεπτα, πρέπει να αδειάσεις το μυαλό σου από κάθε σκέψη. Μπορείς να το πετύχεις ως εξής:

Φαντάσου να ξαπλώνεις σε ένα κανό, σε μια ήρεμη λίμνη, κοιτάζοντας τον ουρανό απο πάνω σου.

Φαντάσου να ξαπλώνεις σε μια μαύρη, βελούδινη αιώρα, σε ένα κατασκότεινο δωμάτιο.

Πες «μη σκέφτεσαι, μη σκέφτεσαι, μη σκέφτεσαι» πολλές φορές για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
Πηγή