«Πυρετός» εργασιών για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ – Μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

«Πυρετός» εργασιών για τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ – Μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές»


  • Το απόγευμα του Σαββάτου τα εγκαίνια
  • “Πρωταγωνιστικό” ρόλο παίζει το περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας
  • Στη Θεσσαλονίκη υψηλόβαθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον αμερικανό υπουργό Εμπορίου
  • Οι εκθεσιακές συμμετοχές ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 που ήταν πέρυσι
  • Οι επισκέπτες με το εισιτήριο εισόδου (7 ευρώ) θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τις συναυλίες κορυφαίων τραγουδιστών
  • Ειδικές τιμές για οικογένειες και πολύτεκνους – τρίτεκνους και ΑΜΕΑ
Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στα περίπτερα και τους υπαίθριους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να είναι όλα πανέτοιμα για την έναρξη της 83ης ΔΕΘ και τα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν, το απόγευμα του Σαββάτου, στο συνεδριακό κέντρο “Ι.Βελλίδης”.
“Πρωταγωνιστικό” ρόλο παίζει το περίπτερο 13, όπου φιλοξενείται η συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, με 60 αμερικανικές εταιρείες και φορείς, που θα εγκαινιαστεί αύριο, Σάββατο, στις 11:30 το πρωί. Στο πλαίσιο της αμερικανικής συμμετοχής θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη υψηλόβαθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος (Wilbur Ross).
Στη φετινή διοργάνωση, οι εκθεσιακές συμμετοχές ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 που ήταν πέρυσι, ενώ πέρα από τις ΗΠΑ συμμετέχουν Κύπρος, Ινδία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ινδονησία, Ιράν, Ρουμανία, Ρωσία, Ταϊβάν, Βιετνάμ, Ουζμπεκιστάν, Τουρκία, ΠΓΔΜ, Μπαγκλαντές, Κίνα, Αίγυπτος και Ιταλία.
Οι επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα στο περίπτερο 12 να “ανακαλύψουν” το θεματικό πάρκο “Ψηφιακή Ελλάδα”, με 130 ελληνικές startups, ενώ αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο περίπτερο 1.
Στην 83η ΔΕΘ δίνουν το “παρών” συνολικά 48 Επιμελητήρια από όλη τη χώρα, ενώ καθημερινά, έως τις 16 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιείται πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων καλύπτοντας ένα ευρύ πεδίο ενδιαφερόντων, από την εκπαίδευση, την αυτοκίνηση, την ενέργεια μέχρι την ομορφιά, την γαστρονομία, την καινοτομία κ.ά.
Η φετινή έκθεση είναι Smoke Free, ενώ οι επισκέπτες με το εισιτήριο εισόδου θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν τις συναυλίες κορυφαίων τραγουδιστών του ελληνικού πενταγράμμου. Το εισιτήριο εισόδου στην έκθεση είναι 7 ευρώ, όμως ισχύει μειωμένο στα 5 ευρώ τις καθημερινές μέχρι τις 6 το απόγευμα. Επίσης, υπάρχουν ειδικές τιμές για οικογένειες και πολύτεκνους – τρίτεκνους και ΑΜΕΑ. altsantiri.gr