Παναιτωλικός - ΟΦΗ 2-1 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Παναιτωλικός - ΟΦΗ 2-1

Παναιτωλικός - ΟΦΗ 2-1Ο Παναιτωλικός έκανε... θρίλερ το φινάλε με το αυτογκόλ του Έρικσον, αλλά τελικά τα δύο γκολ του Μοράρ ήταν αρκετά για να πάρει το σπουδαίο τρίποντο (2-1) κόντρα στον ΟΦΗ! Παράπονα για την διαιτησία από τους Ηρακλειώτες.

Το άγχος ήταν εμφανές, αλλά ο Παναιτωλικός στηριζόμενος στην εκτελεστική δεινότητα του Μοράρ, πήρε την πρώτη νίκη (2-1) της σεζόν κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Ρουμάνος «χτύπησε» δις, στο φινάλε και όποτε χρειάστηκε ο Κυριακίδης έδειξε την κλάση του και τα «καναρίνια» επικράτησαν των Κρητικών, οι οποίοι προσπάθησαν για την ανατροπή και έδειξαν πως είναι ομάδα που δεν τα παρατάνε. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν παράπονα για τις αποφάσεις του ρέφερι Γρατσάνη. 

Τα «καναρίνια» ξεκίνησαν με το κλασικό τους 4-1-4-1, όπου ο Κυριακίδης ήταν κάτω από τα γκολπόστ, οι Μαρινάκης, Αργκους, Μιχάι, Τσοκάνης στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστέρα, ο Ερικσον στο «6», οι Ουίλιαν, Μάζουρεκ εσωτερικοί, οι Ντίας, Μανά στα άκρα και ο Μοράρ στην κορυφή της επίθεσης.  

O κρητικοί από την πλευρά τους με διάταξη 4-2-3-1 και τον  Στρέζο στο τέρμα, τους Αργυρόπουλο, Παπάζογλου, Ποτουρίδη, Μπολάκη στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιάδο, Κυριακίδη στον άξονα, τον Νέιρα «δεκάρι», τους Πλατέλλα, Κουτσιανικούλη στα «φτερά» και τον Βουό στο «9».

Το ματς ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να κρατά μπάλα, αλλά χωρίς να απειλεί. Ο ΟΦΗ αμύνονταν πολύ σωστά, σε ορισμένα σημεία πρέσαρε ψηλά και η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 24' ως καταγραφή φάσης ήταν ένα μακρινό σουτ του Μοράρ στο 19'. Τότε όμως ο Μαρινάκης έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, έβγαλε τον Ρουμάνο ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων και ο έμπειρος φορ πλάσαρε εύστοχα. Αυτόματα η αναμέτρηση άλλαξε... εικόνα. Πλέον οι γηπεδούχοι δεν είχαν άγχος και άρχισαν να διαχειρίζονται σωστά την αναμέτρηση. Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου κράτησαν τους αντιπάλους τους μακρυά από τα καρέ του και η ανάπαυλα βρήκε τους κρητικούς με 0 τελικές.

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό (47') ο Τσοκάνης «άγγιξε» το 2-0 , κάτι που τελικά πέτυχε ο Μοράρ στο 58', όταν πήρε το «ριμπάουντ» όταν ο Στρέζος απόκρουσε εκτέλεση φάουλ του Ερικσον. Μάλιστα οι κρητικοί σε αυτή τη φάση δέχθηκαν πάνω-κάτω ίδιο με εκείνο του Σταυρόπουλου στην πρεμιέρα. Εκείνη τη στιγμή τα «καναρίνια» έδειχναν να ελέγχουν την αναμέτρηση και να βρίσκονται «αγκαλιά» με τη νίκη. Ομως ακόμη υπήρχε πολύς δρόμος. Ο Μεγιάδο στο 62΄έκανε με σουτ την πρώτη τελική του ΟΦΗ στον αγώνα και... προειδοποίησε. Στο 73' ο Μανά θα μπορούσε να «τελειώσει» τον αγώνα και πλέον δράση... ανέλαβε ο Κυριακίδης. 

Ο οποίος κατέγραψε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού αντέδρασε σωστά στη διπλή ευκαιρία του 77' (σουτ των Ποτουρίδη, Ντίνα) και στην εξ' επαφής κεφαλιά του Αραβίδη στο 87' και «νικήθηκε» μόνο από τον συμπαίκτη του Ερικσον, ο οποίος στο 88' στην προσπάθειά του να σταματήσει την παράλληλη του Κυριακίδη, έστειλε άθελά του με προβολή την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο φινάλε οι του ΟΦΗ προσπάθησαν, αλλά ο έμπειρος κίπερ με σωστές εξόδους, καθάρισε όσες φάσεις προσπάθησαν να σηκώσουν την μπάλα. 

MVP: Ο Μοράρ. Ο Ρουμάνος έδειξε ξανά πως «ξέρει» καλά την τέχνη του γκολ. Τα τελειώματά του στα δύο τέρματα που σημείωσε (συνολικά είχε τις 4 από τις 6 τελικές του Παναιτωλικού) ήταν πάρα πολύ καλά και οδήγησε τον Παναιτωλικό στη νίκη. 

Στο ύψος του: Ο Κυριακίδης στο φινάλε φώναξε «παρών» για τον Παναιτωλικό, ο Μαρινάκης έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με την «κυανοκίτρινη» φανέλα, ενώ ο Ερικσον είχε ως μόνο «ψεγάδι» το αυτογκόλ, που τελικά δεν κόστισε για τα «καναρίνια». Στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισε και ο Ντίας. 

Αδύναμος κρίκος: Ο Πλατέλλας. Ο ακραίος του ΟΦΗ δεν έπιασε σήμερα ούτε το ήμισυ των στάνταρ της απόδοσης που ξέρει και μπορεί.Λίγες πλαγιοκοπήσεις (0/2 γεμίσματα) και καμία τελική, στα 61 λεπτά που έπαιξε δεν τον αισθάνθηκε η άμυνα του Παναιτωλικού. 

Η «γκάφα»: Η επιθετική λειτουργία του ΟΦΗ για 62 αγωνιστικά λεπτά. Τότε οι κρητικοί έκαναν την πρώτη τους τελική. 

Το «στραγάλι»: Από την πλευρά του ΟΦΗ υπάρχουν πολλά παράπονα για τις αποφάσεις του ρέφερι Γρατσάνη. Κυρίως για τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Βουό. Στα πρώτα 3 ριπλέι εγείρονται «ερωτηματικά», στο 4ο όμως όπου το πλάνο δείχνει τη φάση από πίσω, είναι ξεκάθαρο πως ο φορ του ΟΦΗ και ο πορτιέρο του Παναιτωλικού δεν ήρθαν σε επαφή. Τότε μάλιστα  αποβλήθηκε ο προπονητής τους Παπαδόπουλος για διαμαρτυρίες. Την ίδια στιγμή η τηλεοπτική κάμερα δεν «συλλαμβάνει» το σώμα του Μοράρ εκτεθειμένο στη φάση του 1-0, αλλά τα χέρια του. Ετσι και στις δύο φάσεις αποφάσισε σωστά. Γενικότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν νεύρα με τον διαιτητή του αγώνα, ο οποίος έδειξε πάρα πολλές κίτρινες (13 συνολικά). 

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Για 65 λεπτά ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος, όμως στο τέλος έπαιξε με τη... φωτιά. Τότε π.χ. οι τελικές ήταν 5-1 υπέρ του και το φινάλε του αγώνα τον βρήκε να έχει μόλις μία περισσότερη (6-5). Πάντως οι γηπεδούχοι έδειχναν πιο ομάδα και ήταν ουσιαστικοί.   

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Μαρινάκης, Άργκους, Τσοκάνης, Έρικσον, Ουίλιαν (66' Λιάβας), Μανά (81' Ρότσα), Μάσουρεκ (86' Μάσουρεκ), Ντίας, Μοράρ.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος (29' Παπαστεριανός), Παπάζογλου, Μπολάκης, Ποτουρίδης,  Κυριακίδης, Μεγιάδο, Νέιρα, Κουτσιανικούλης (75' Αραβίδης), Πλατέλλας (61' Ντίνας), Βουό.