Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Φύσσα, πέντε χρόνια μετά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Φύσσα, πέντε χρόνια μετά

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Φύσσα, πέντε χρόνια μετάΝέα στοιχεία για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα οποία αφορούν στη στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ το μοιραίο βράδυ, παρουσιάστηκαν σήμερα για πρώτη φορά στο δικαστήριο Κορυδαλλού, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, παρά τις ενστάσεις των δικηγόρων υπεράσπισης.
Πρόκειται για στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture, στο οποίο η οικογένεια Φύσσα είχε αναθέσει τη διερεύνηση των όσων συνέβησαν το μοιραίο βράδυ του Σεπτεμβρίου του 2013.
Ειδικότερα, βίντεο από κάμερα της οδού Τσαλδάρη 68 καταγράφει τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι τη στιγμή που ο Ρουπακιάς προσέγγιζε το σημείο του εγκλήματος, ο Παύλος Φύσσας ήταν περικυκλωμένος από 3-4 μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ερωτηματικά προκαλεί η στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό δείχνει ότι, αν και είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, έκαναν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, γεγονός που δεν διαβίβασαν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ούτε ανέφεραν στις μαρτυρίες τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, όπως αναφέρει η Eurokinissi, στη σκηνή του εγκλήματος έσπευσαν δύο ειδικές μονάδες ΔΙ.ΑΣ. (408-01 ‘Κερατσίνι’ και 410-01 ‘Πέραμα’). Οι οκτώ αστυνομικοί που παρίσταντο στο σημείο ισχυρίστηκαν στις μαρτυρικές τους καταθέσεις ότι έφτασαν πολύ αργά για να αποτρέψουν την επίθεση. Αντίθετα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, πληθώρα αυτοπτών μαρτύρων τους τοποθετούν κοντά στην σκηνή του εγκλήματος, μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονία. Ενώ οι αστυνομικοί υποστήριξαν τις αρχικές τους καταθέσεις ενώπιον του δικαστηρίου, αυτές παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ασυνέχειες, και εγείρουν σημαντικά ερωτήματα ως προς την αξιοπιστία τους.
Δείτε φωτογραφίες από το υλικό που παρουσιάστηκε στο δικαστήριο:
newsbeast.gr