Η Microsoft επανασχεδιάζει (ξανά) το Skype με γνώμονα την επιστροφή στην απλότητα [Pics] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η Microsoft επανασχεδιάζει (ξανά) το Skype με γνώμονα την επιστροφή στην απλότητα [Pics]

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα ότι ετοιμάζει νέο επανασχεδιασμό της υπηρεσίας Skype, παρά το γεγονός ότι δεν πέρασε και πολύς καιρός από τότε που βλέπουμε τη νέα έκδοση. Όπως αναλύει στο επίσημο blog της, το Skype θα επιστρέψει στη βασική μορφή του γνώμονα την απλότητα και την οικειότητα, διατηρώντας κάποιες από τις πιο πρόσφατες λειτουργίες και καταργώντας αυτές που δεν ενδιαφέρουν τους χρήστες.


Μία από τις λειτουργίες που θα μας αποχαιρετήσουν θα είναι τα παντελώς αδιάφορα Skype Highlights (κάτι σαν τα Stories) και το Capture. Εάν είστε από τους λίγους που τα έχετε χρησιμοποιήσει και θέλετε να τα διατηρήσετε, τότε θα μπορείτε να τα αποθηκεύσετε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου προτού διαγραφούν μόνιμα από την υπηρεσία.

Με την αφαίρεση αυτών των δύο λειτουργιών απλοποιείται σημαντικά και το περιβάλλον χρήσης της υπηρεσίας. Στη mobile εφαρμογή θα βλέπουμε μόνο τρία κουμπιά στο κάτω μέρος (Chat, Calls και Contacts), ενώ στη desktop έκδοση θα μεταφερθούν τα εικόνίδια των προηγούμενων μαζί με τα Notifications στην επάνω αριστερή γωνία.

Τέλος, η Microsoft θα κάνει κάποιες αλλαγές και στη δυνατότητα διαμόρφωσης της εμφάνισης. Εκτός από το Dark theme, η εταιρεία παρουσιάζει το Classic mood με τα κλασικά χρώματα του Skype και αφαιρεί αρκετές από τις διακοσμητικές επιλογές για να παραμείνουν οι χρήστες επικεντρωμένοι στην επικοινωνία.

Γενικά, η Microsoft πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σύγκριση με άλλες παρόμοιου τύπου εφαρμογές, διότι πιστεύει ότι έχουν παραγεμίσει με λειτουργίες που στην πραγματικότητα μπερδεύουν και αποσπούν τον χρήστη.
techgear.gr