Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι «διάβασε» το Μαξίμου όσα είπε στη ΔΕΘ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι «διάβασε» το Μαξίμου όσα είπε στη ΔΕΘ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτσι «διάβασε» το Μαξίμου όσα είπε στη ΔΕΘ | Newsit.grΤα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη θα αποτελέσουν βάση για συζήτηση στην μακρά προεκλογική περίοδο στην οποία έχει μπει η χώρα και η οποία θα διαρκέσει, στην καλύτερη περίπτωση μέχρι τον Μάιο και στη χειρότερη μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.
Η κυβέρνηση πέρα από τις απαντήσεις που δίνει στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και στο ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων και των συμβασιούχων αναδεικνύει το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για διαγραφή χρεών «έτσι ώστε να μπορέσει να διαγράψει τα θαλασσοδάνεια μισού εκατομμυρίου ευρώ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Φανταζόμαστε» έλεγαν ακόμα ότι «στους στρατηγικούς κακοπληρωτές που δεσμεύθηκε ότι θα κυνηγήσει, συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του, που έχει συνδέσει το όνομά του με όλα τα σκάνδαλα της τελευταίας 15ετίας. Έτσι θα απολαύσουμε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να κυνηγάει την ουρά του επεσήμαναν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης».
Το Μακεδονικό και η συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας αλλά και της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει την συμφωνία αλλά θα την εφαρμόσει εάν έχει περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε  όμως ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της γλώσσας και της εθνότητας  κατηγορώντας την κυβέρνηση  ότι τα παρέδωσε στην άλλη πλευρά.

Σχολιάζοντας αυτές τις αναφορές στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «συνεχίζει να κάνει τον τσάμπα μάγκα και να εκθέτει τη χώρα, μόνο και μόνο για να τα έχει καλά με την ακροδεξιά του πτέρυγα».

Απάντηση επί της ουσίας έδωσε ωστόσο και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει, δεν γνωρίζει, δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Φαίνεται ότι δεν του είπαν ότι την «μακεδονική γλώσσα» πρώτοι την «αναγνώρισαν» στη δεκαετία του πενήντα οι υπουργοί της ΕΡΕ και την παρέδωσε επίσημα η ΝΔ το 1977».

Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επεσήμαναν ακόμα ότι με όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη ΔΕΘ απλώς επιβεβαίωσε την νεοφιλελεύθερη ατζέντα του, η οποία για να εφαρμοστεί χρειάζεται πραγματικά το ΔΝΤ, όπως έγινε στην Αργεντινή.

Ποιο συγκεκριμένα επεσήμαναν ότι ο αρχηγός της ΝΔ σκοπεύει να αφήσει στον αέρα 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, αφού επέμεινε στη θέση του για το ασφαλιστικό Πινοσέτ, και ότι επιθυμεί  να υπονομεύσει τα εργασιακά δικαιώματα και την εργατική νομοθεσία, αφού τα θεωρεί προαιρετικά, ενώ κεντρική του θέση είναι μόνο τα κίνητρα προς τους επιχειρηματίες.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ακόμα ότι ο αρχηγός της ΝΔ στην πραγματικότητα θέλει  να εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου που ζήτησε το ΔΝΤ για το 2020, ότι θέλει να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και σε απολύσεις, αφού υποσχέθηκε μονάχα μειώσεις βαρών στους έχοντες και ομολόγησε ότι δεν έχει ιδέα για το πώς θα εφαρμόσει το πρόγραμμά του με τους δεδομένους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα στελέχη της κυβέρνησης σημείωναν  ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αφού τον υπολογίζει στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή όσα εισπράττονται και σήμερα. newsit.gr