Κανονικός πόλεμος: Απίστευτες εικόνες από την στρατιωτική άσκηση μαμούθ Ρωσίας και Κίνας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Κανονικός πόλεμος: Απίστευτες εικόνες από την στρατιωτική άσκηση μαμούθ Ρωσίας και Κίνας

Είναι η μεγαλύτερη άσκηση των τελευταίων δεκαετιών- φωτογραφία APΗ κωδική ονομασία είναι Vostok 2018 και είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση των τελευταίων δεκαετιών.

Η άσκηση ξεκίνησε την Τρίτη στην Ρωσία και συμμετέχουν και δυνάμεις από την Κίνα και την Μογγολία. Οι σκηνές είναι εντυπωσιακές και δεν είναι τυχαίο φυσικά ότι την άσκηση την παρακολούθησε προσωπικά ο Βλαδιμίρ Πούτιν.

Για την πραγματοποίηση της άσκησης έχουν δεσμευθεί τεράστιες εκτάσεις στην κεντρική και την ανατολική Ρωσία, μέχρι την Σιβηρία και την ρωσική Άπω Ανατολή.

Υπολογίζεται ότι συμμετέχουν περίπου 300.000 άνδρες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, τάνκς, ελικόπτερα και εροσκάφη.

Για τους στόχους της άσκησης ο αρχηγός του ρωσικού επιτελείου Γερασίμωφ έσπευσε να διευκρινίσει οτι είναι καθαρά αμυντικοί.

«Στους Στρατιωτικούς Αγώνες Vostok 2018, όλα τα κράτη ανταγωνίζονται μόνο θεωρητικά μεταξύ τους. Βρίσκονται στις ανατολικές και δυτικές περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι ελιγμοί δεν είναι στοχοθετημένοι εναντίον άλλων χωρών και βρίσκονται σε ευθεία γραμμή με το στρατιωτικό μας δόγμα, το οποίο έχει αμυντικό χαρακτήρα», είπε.

Για να γίνει ακόμα πιό σαφές, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, συνταγματάρχης Αλεξάντερ Φομν, ενημέρωσε ήδη εδώ και καιρό για την άσκηση, τους ξεους στρατιωτικούς ακολούθους.