Καλή η εικόνα από τη φωτιά σε δάσος στην Αρκαδία -Η πυροσβεστική πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Καλή η εικόνα από τη φωτιά σε δάσος στην Αρκαδία -Η πυροσβεστική πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχο

Εξι πυροσβεστικά αεροσκάφηκαι ένα ελικόπτερο επιχειρούν στους Χιράδες Αρκαδίας -Φωτογραφία αρχείου: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ«Καλή εικόνα» παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην περιοχή Χιράδες της Αρκαδίας, ενώ όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος.
«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχο της φωτιάς», πρόσθεσε σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, από τους επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης.
Επίσης, ο δήμαρχος ανέφερε ότι δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν ταχύτατη μόλις ειδοποιήθηκαν για τη φωτιά».
Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 45 άνδρες και 13 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα.
Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε δύσβατη ορεινή περιοχή, ανάμεσα στις κοινότητες Χιράδες και Δερβένι της Αρκαδίας.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος τόνισε ότι «αμέσως μετά την εκδήλωση της φωτιάς αναπτύχθηκαν πάρα πολύ γρήγορα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Τρίπολη, την Μεγαλόπολη και τη Σπάρτη, όπως και εναέρια πυροσβεστικά μέσα.»
Ο Διονύσης Παπαδόπουλος είπε ακόμη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, προσθέτοντας ότι «μέχρι τώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές».

iefimerida.gr