Σημαία στην πολιτική σύγκρουση η μήνυση Βαξεβάνη κατά Ζαχαράκη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Σημαία στην πολιτική σύγκρουση η μήνυση Βαξεβάνη κατά Ζαχαράκη

Κώστας Βαξεβάνης - Σοφία ΖαχαράκηΣΕ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στην πολιτική σύγκρουση με αφορμή την υπόθεση Φλώρου εξελίσσεται το γεγονός της μήνυσης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη εις βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για συκοφαντική δυσφήμιση. Για «καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.» μιλά η Νέα Δημοκρατία, για «προσπάθεια να δοθεί πολιτικός χαρακτήρας σε ένα νομικό ζήτημα» ο δημοσιογράφος.

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωσή του με αφορμή τη μήνυση κατά της Σοφίας Ζαχαράκη, κάνοντας επίθεση και στην κυβέρνηση, αλλά και στον πρωθυπουργό και την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει:

«Σήμερα η Δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμη βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, ο κατ' εξακολούθηση συκοφάντης και εντολοδόχος λασπολόγος του Μαξίμου, Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

Και προσθέτει:

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής. Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Ας γνωρίζουν οι θιασώτες του αυταρχισμού ότι οι υγιείς δυνάμεις της χώρας θα σταθούν απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της Δημοκρατίας. Δεν πρόκειται να δειλιάσει κανείς. Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν».

Η απάντηση Βαξεβάνη
Από τη δική του πλευρά, ο εκδότης της εφημερίδας Documento, δηλώνει για τους λόγους που τον οδήγησαν να υποβάλει μήνυση και να ζητήσει τη σύλληψη της κ. Ζαχαράκη στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου:

«H N.Δ. επέλεξε τον ρόλο του Ζήκου της ελληνικής ταινίας. Αφού έστειλε την εκπρόσωπό της να με συκοφαντήσει σε τηλεοπτική του “EΨIΛON”, τώρα όχι μόνο δεν αποδέχεται της νομικές επιπτώσεις και το κόστος, αλλά παριστάνει τον πολιτικό Χατζηχρήστο και αντρειεύεται με απειλές.

»Κατά την παρέμβασή μου στην τηλεοπτική εκπομπή, ζήτησα από την κυρία Ζαχαράκη να αναιρέσει τις συκοφαντίες και να ζητήσει συγγνώμη για όσα ψευδώς μου απέδωσε. Η προσπάθειά μου μάλιστα ήταν κατ' επανάληψη, αλλά η εκπρόσωπος της N.Δ. επέλεξε συνειδητά, παρά τις προειδοποιήσεις μου, τον ρόλο των τρολ των social media.

»Tο πρωί έκανα ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης που τον αποκαλούν “καταδικασμένο συκοφάντη” χωρίς να έχει καταδικαστεί ποτέ για συκοφαντία. Επέλεξα δηλαδή τη νομιμότητα, με την οποία η Ν.Δ. απ' ό,τι φαίνεται από την πληθώρα των αρίστων μελών της που βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα, δεν έχει και πολύ καλές σχέσεις.

»H N.Δ. προσπαθεί να δώσει πολιτικό χαρακτήρα σε ένα νομικό θέμα που αφορά την υπεράσπιση της τιμής και της υπόληψής μου. Ο κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει την προσβλητική συμπεριφορά του (για την οποία επίσης θα καταφύγω στη δικαιοσύνη) αποδίδοντάς μου χαρακτηρισμούς που όχι μόνο δεν δηλώνουν πολιτική ήθος, αλλά είναι και ποινικά κολάσιμοι.

»Mε το Μαξίμου μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, με εμένα όμως θα πληρώσει για την επιχείρηση δολοφονίας του χαρακτήρα μου. Ενημερώνω τον κύριο Μητσοτάκη πως εκτός από τη μήνυση και εναντίον της κυρίας Ζαχαράκη έχω καταθέσει μήνυση και εναντίον του ανιψιού του και συνεργάτη του Φλώρου, ο οποίος επίσης αναζητείται από την αστυνομία.

»Θα ακολουθήσουν αγωγές εναντίον του αντιπροέδρου της N.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη για όσα έχουν πει καταχρώμενοι τον πολιτικό τους ρόλο.

»Aν η κυρία Ζαχαράκη φοβάται ότι φαίνεται από την ανακοίνωση της Ν.Δ., ας ζητήσει έστω τώρα συγγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση. Διαφορετικά, εκτός από τις αποκαλύψεις, θα σας ταράξω και στη νομιμότητα».

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΕΨΙΛΟΝ» η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης έχει καταδικαστεί πολλές φορές για συκοφαντίες, σε υποθέσεις όπως του Ανδρέα Βγενόπουλου και της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, κ. Νικολοπούλου κ.ά.

Ο Κώστας Βαξεβάνης της υπενθύμισε ότι για όλες έχει αθωωθεί, ωστόσο εκείνη αρνήθηκε και να ζητήσει συγγνώμη και ο εκδότης της εφημερίδας Documento προειδοποίησε για μηνύσεις και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση.

Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη-Γεροβασίλη
Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακός Μητσοτάκης, τηλεφώνησε στην Όλγα Γεροβασίλη. 

Σύμφωνα με τη ΝΔ. απευθύνθηκε στην υπουργό Προστασίας του Πολίτης υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας, για να την ενημερώσει ότι «η καταζητούμενη από την ΕΛ.ΑΣ. αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί».

Λίγη ώρα αργότερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με σχετική ανακοίνωσή του, ξεκαθάριζε ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη Ν.Δ. «στη μικροπολιτική της διολίσθηση».

«Η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής», τόνιζε επίσης η ανακοίνωση. 

Ακολούθησε νέα ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι ο Κώστας Βαξεβάνης «δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ο  βραχίονας λάσπης της κυβέρνησης».

Τονίζεται ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστορία» η αστυνομία να επιχειρεί να συλλάβει την εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γίνεται αναφορά σε βίντεο στο οποίο «ο “ιδιώτης” Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου».