Στο Ηράκλειο σήμερα ο υπ. Παιδείας -Μετά τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Στο Ηράκλειο σήμερα ο υπ. Παιδείας -Μετά τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο

φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης/Φωτογραφία: EurokinissiΟι ζημιές στο κτίριο του πανεπιστημίου Κρήτης, στη Λ. Κνωσού, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι μεγάλες και οι 69 φοιτητές που φιλοξενούνταν εκεί, έχουν βρεθεί τώρα χωρίς στέγη.

Η κινητοποίηση των αρχών ήταν μεγάλη και οι φοιτητές πέρασαν το βράδυ τους στο κλειστό Γυμναστήριο των Βουτών.

Επίσκεψη του υπ. Παιδείας-Θα ανακοινώσει μέτρα

Στόχος των αρχών είναι η εξεύρεση χώρου, και για τον λόγο αυτό φτάνει το πρωί στο Ηράκλειο ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος θα συμμετέχει σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Κρήτης. Μάλιστα, ο υπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του πανεπιστημίου, την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, για τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες.

Ο κ. Γαβρόγλου θα συναντηθεί με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων και άλλους φορείς της πόλης.

Ήδη γίνονται και οι απαιτούμενες ενέργειες για τη στέγαση τους με πρώτη κίνηση τη μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων.

Καλά στην υγεία τους όλοι οι φοιτητές

«Όλοι οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, είναι καλά στην υγεία τους .Το βράδυ φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Βουτών. Οι φοιτητές έκαναν έκκληση για ρούχα και κλινοσκεπάσματα καθώς δεν μπορούσαν να πλησιάσουν για λόγους ασφαλείας το καμένο κτίριο της Λ.Κνωσού και να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Πηγή: cretapost