Απόλυτη κάλυψη της ΕΡΤ στον δημοσιογράφο που επιτέθηκε στον Μητσοτάκη! «Βράζουν» στην ΝΔ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Απόλυτη κάλυψη της ΕΡΤ στον δημοσιογράφο που επιτέθηκε στον Μητσοτάκη! «Βράζουν» στην ΝΔ


«Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι». Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο Σωτήρης Καψώχας, στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ.
Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί δριμεία κριτική στην ΕΡΤ. Μια ανακοίνωση που έφερε και την απάντηση της Δημόσιας Τηλεόρασης, η οποία κάνει λόγο για ανεξαρτησία των δημοσιογράφων της, σημειώνοντας μάλιστα πως ο ίδιος ο Σωτήρης Καψώχας προχώρησε σε διευκρινίσεις κατά την διάρκεια της εκπομπής, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων… Με λίγα λόγια η απόλυτη «κάλυψη».

Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει

«Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής της ΝΔ, επισημαίνονται τα εξής: Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι.
Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις,που δεν υπαγορεύονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ.
Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

ΕΡΤ ΝΔ
Στην ανακοίνωσή της, νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε:
«Ανοιχτή επιστολή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας προς τους:
Βασίλη Κωστόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ
Βασίλη Ταλαμάγκα, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ.
Παναγιώτη Τσούτσια, Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ.
Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Δεύτερη Ματιά” ακούστηκαν σήμερα μεταξύ άλλων τα εξής:
“Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι”.
Τα παραπάνω τα ανέφερε επί λέξει ο κ. Σωτήρης Καψώχας που είναι ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών της εκπομπής.
Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της.
Ενημερώνουμε τους τρεις προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Υ.Γ Η ανοιχτή επιστολή αυτονοήτως απευθύνεται και στην ηγεσία του Ε.Σ.Ρ. που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».

Ακούστε όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ1