Φονικός σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 18 οι νεκροί - Άλλα 22 άτομα θαμμένα στις λάσπες της Ατσούμα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Φονικός σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 18 οι νεκροί - Άλλα 22 άτομα θαμμένα στις λάσπες της Ατσούμα

japan_mainΜάχη με τον χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης - Πάνω από 1,6 εκατ. κάτοικοι δίχως ηλεκτρικό στην περιοχή Χοκάιντο - Για κίνδυνο νέας σεισμικής δόνησης ή ισχυρών μετασεισμών προειδοποιούν οι αρχές
Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των νεκρών από τον φονικό σεισμό των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία πριν από λίγα 24ωρα. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα θύματα αυξήθηκαν στα 18, ενώ άλλα 22 άτομα αγνοούνται, καθώς είναι θαμμένα κάτω από τόνους λάσπης στην περιοχή Ατσούμα, όπου δεκάδες σπίτια καταπλακώθηκαν από κατολίσθηση.

Τα συνεργεία των διασωστών δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο, προκειμένου να εντοπίσουν κάποιον πολίτη ζωντανό και να τον τραβήξουν από την κόλαση. Εκτός από τους διασώστες, έχουν επιστρατευτεί ειδικά σκυλιά για τον εντοπισμό ανθρώπων. Παρόλα αυτά, οι πιθανότητες πλέον για τους θαμμένους στις λάσπες ανθρώπους είναι εξαιρετικά περιορισμένες, καθώς ο οικισμός χάθηκε κάτω από μία ολόκληρη πλαγιά βουνού, η οποία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της ισχυρής σεισμικής δόνησης.

Εκτός από τα θύματα, πάνω από 1,6 εκατ. κάτοικοι στην περιοχή Χοκάιντο έχουν μείνει δίχως ηλεκτρικό, καθώς από τον σεισμό υπέστη μεγάλες ζημιές το τοπικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, στο οποίο εκδηλώθηκε και πυρκαγιά. 


Οι αρχές της Ιαπωνίας έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί στις αναφορές τους για ζημιές στα σπίτια, καθώς ο αριθμός των κτισμάτων που πρέπει να ελεγχθούν είναι τεράστιος και ο κίνδυνος νέας σεισμικής δόνησης, ή ισχυρών μετασεισμών, είναι μεγάλος.

Στην επιχείρηση διάσωσης και παροχής βοήθειας στους σεισμόπληκτους κατοίκους συμμετέχουν πάνω από 22.000 διασώστες, ενώ στην περιοχή έχουν μεταφερθεί ικανές ποσότητες νερών και τροφίμων.