Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γυναικών που έριχναν... λάδι με μύρο στα μουσεία -Οπαδός αίρεσης η μία - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο γυναικών που έριχναν... λάδι με μύρο στα μουσεία -Οπαδός αίρεσης η μία

Φωτογραφία: Intimenews/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Ενώπιον του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οδηγήθηκαν αργά σήμερα το μεσημέρι οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για βανδαλισμό στο μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων με τις δύο γυναίκες να αρνούνται την κατηγορία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να προκαλέσουν φθορές στα εκθέματα και πως το λάδι που χρησιμοποιούσαν ήταν ηλιέλαιο με μύρο. Μια εκ των δύο μάλιστα, φέρεται ότι έχει ασπαστεί θρησκευτική αίρεση σύμφωνα με την οποία τα εκθέματα πρέπει να μυρώνονται γιατί εξαγνίζονται.

Η δεύτερη γυναίκα, υποστηρίζει ότι απλώς ακολούθησε την πρώτη, ωστόσο και οι δύο θα βρεθούν σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης (στις 25 Σεπτεμβρίου 2018) καθώς το λάδι που βρέθηκε στην κατοχή τους εστάλη από την Εισαγγελία στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί η σύνθεσή του, αλλά και το εάν προκαλεί φθορές. Εως τότε, οι δύο γυναίκες θα παραμείνουν ελεύθερες. iefimerida.gr