«Χωρίς περικοπή συντάξεων ο προϋπολογισμός του 2019» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

«Χωρίς περικοπή συντάξεων ο προϋπολογισμός του 2019»

Γιάννης Δραγασάκης«Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιέχει περικοπή συντάξεων, αντίθετα θα περιέχει μέτρα ανακούφισης των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων» σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, εξήγησε ότι στη διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα κατατεθεί στην Ε.Ε., η κυβέρνηση έχει «επιχειρήματα τεκμηριωμένα με αριθμούς, τα οποία δείχνουν ότι η περικοπή των συντάξεων δεν θα κάνει καλό, θα κάνει κακό. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με αυτά τα επιχειρήματα θα διασφαλίσουμε τελικά ότι δεν θα υπάρξει άλλη περικοπή των συντάξεων».

«Έχουμε περάσει από τους προϋπολογισμούς των περικοπών, σε προϋπολογισμούς οι οποίοι, παρά το ότι έχουμε αυτούς τους στόχους να υλοποιήσουμε, θα έχουμε περιθώριο και φορολογικές ελαφρύνσεις στοχευμένες να κάνουμε και βελτιώσεις στο κοινωνικό κράτος να κάνουμε και ενισχύσεις των εισοδημάτων», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη, το πιθανότερο είναι ό,τι είναι να δοθεί, θα δοθεί με μόνιμα μέτρα.

«Ο προϋπολογισμός του 2019, εάν δεν πάρουμε κανένα μέτρο, θα έχει στο τέλος ένα περίσσευμα 500 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα αντί να τα αφήσουμε να βγουν περίσσευμα στο τέλος θα τα κάνουμε από τώρα πολιτικές. Με αυτά τα χρήματα θα μειώσουμε φορολογίες, θα ενισχύσουμε μία κοινωνική κατηγορία. Μιλάμε για ένα ενιαίο πακέτο, θα είναι μόνιμα μέτρα», επισήμανε.

Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι «έδειξε πως η κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη βούληση και την ικανότητα να συνομιλεί με δυνάμεις ευρύτερες και από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και από τον χώρο της Κεντροδεξιάς».

Και κατέληξε: «Με τον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός κατάφερε δύο πράγματα, να διασφαλίσει τη συνέχεια της κυβέρνησης και, δεύτερον, την ανανέωση και τη διεύρυνσή της».