Champions League: Με Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ «έπεσε» η ΑΕΚ – Δείτε όλους τους ομίλους της διοργάνωσης - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Champions League: Με Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ «έπεσε» η ΑΕΚ – Δείτε όλους τους ομίλους της διοργάνωσης

Μ’ ένα μεγαθήριο, την Μπάγερν Μονάχου, με την Μπενφίκα και τον Άγιαξ στον 5ο όμιλο του Champions League «έπεσε» η ΑΕΚ, κατά την διάρκεια της κλήρωσης των γκρουπ που έγινε στο Μονακό την Πέμπτη (30/8) το απόγευμα…
Η Ένωση στην επιστροφή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από 12 χρόνια θα «κολυμπήσει» στα… βαθιά από πλευράς ονομάτων, καθώς εκτός από πρωταθλήτρια Γερμανίας, θα παίξει κόντρα στους «αετούς» που απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ και τον ιστορικό «Αίαντα». Σύλλογοι που έχουν ξεχωριστή ιστορία και στην διοργάνωση, αλλά η Μπενφίκα και ο Άγιαξ μπορούν να παιχτούν με τις ομάδες που διαθέτουν αυτή την περίοδο.
Η Μπάγερν Μονάχου είναι μια παραδοσιακή δύναμη του Champions League που κάθε χρόνο κάνει πορείες πρωταθλητισμού. Στο τελευταίο Champions League έφτασε έως τα ημιτελικά, ενώ όχι μόνο βάση ονόματος, αλλά με βάση του δεμένου ρόστερ είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης.
Στη συνέχεια υπάρχουν δύο ομάδες που η ΑΕΚ μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια. Η Μπενφίκα, όπως διαπίστωσαν και οι έλληνες φίλαθλοι από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ επικίνδυνη μπροστά, αλλά έχει ευάλωτη άμυνα. Όσον αφορά στον Αγιαξ σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την θρυλική ομάδα του παρελθόντος. Εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει την αίγλη που είχε, αλλά πάντα παραμένει μία υπολογίσιμη ομάδα.
Πολύ δυνατά παιχνίδια περιμένουμε στον 3ο όμιλο, που μπορεί να πει κάποιος ότι θεωρείται ο… λάκκος των λεόντων, ενώ ενδιαφέρον έχουν και οι 2ος, 8ος, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέφει στο «Ολντ Τράφορντ» για να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα πάντα… ανοιχτά είναι στο 4ο γκρουπ.
Οι όμιλοι που προέκυψαν έχουν ως εξής:
1ος Όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Μονακό (Γαλλία)
Μπριζ (Βέλγιο)
2ος Όμιλος
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Τότεναμ (Μπαρτσελόνα)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Ιντερ (Ιταλία)
3ος Όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Νάπολι (Ιταλία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
4ος Όμιλος
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Σάλκε (Γερμανία)
Γαλατασαράι (Τουρκία)
5ος Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)
6ος Όμιλος
Μαντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Λιόν (Γαλλία)
Χοφενχάιμ (Γερμανία)
7ος Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Ρόμα (Ιταλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)
8ος Όμιλος
Γιουβέντους (Ιταλία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Την κλήρωση πραγματοποίησαν οι Nτιέγκο Φορλάν και Κακά, οι οποίοι και τιμήθηκαν, ενώ το ίδιο έγινε, με μία σύντομη παρουσίαση, και με τον Ντέβιντ Μπέκαμ. Πριν από την κλήρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.
Με κάθε τρόπο έφτασαν στο Μονακό και τα αστέρια που τιμήθηκαν από την UEFA:

Επιστρέφει-ξανά-στο «Ολντ Τράφορντ» ο Κριστιάνο Ρονάλντο 
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία ανδρώθηκε. Εκεί που συνάντησε τον μέντορά του, τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Θα παίξει με τη Γιουβέντους κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον 8ο όμιλο του Champions League και ο Πορτογάλος σούπερ σταρ (που αντιμετώπισε τους «κόκκινους διάβολους» ως αντιπάλους και με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2012-2013) θα βρεθεί εκ νέου στον τόπο που λατρεύτηκε όσο λίγοι. Ταυτόχρονα, ο CR7 θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τον Ζοσέ Μουρίνιο, με τον οποίον συνυπήρξαν στη «Βασίλισσα»- με τον οποίον είχαν αρκετά ups and downs στην σχέση τους…
Αγιασμός στα Σπάτα-Μητροπολίτης Γαβριήλ: Η Νέα Φιλαδέλφεια σας περιμένει
Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη και φυσικά σύσσωμου του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ, πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα ο αγιασμός ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν από τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας, Γαβριήλ.
Ο Μητροπολίτης μίλησε με θερμά λόγια στους παίκτες και τους ανθρώπους της Ενωσης: «Ο σκοπός είναι να ευλογήσουμε τη νέα σεζόν στην οποία η ΑΕΚ θα αγωνιστεί ελπίζουμε με την ίδια επιτυχία αλλά και με την τιμιότητα που χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα από την πρώτη μέρα της ιστορίας της. Σας συγχαίρω γιατί κατακτήσατε την κορυφή βήμα βήμα και αγωνιζόμενοι πάντα με σεμνότητα και ταπεινότητα».
Πριν αποχωρήσει, τους είπε ότι η Νέα Φιλαδέλφεια περιμένει την επιστροφή τής ομάδας στη φυσική της έδρα: «Η Νέα Φιλαδέλφεια που είναι η πόλη της ιστορίας αυτής της ομάδας σας περιμένει να επιστρέψετε στο νέο γήπεδο το οποίο κατασκευάζεται και το οποίο θα αποτελέσει και πάλι σήμα κατατεθέν της πόλης μας αλλά και σύμβολο του προσφυγικού ελληνισμού». altsantiri.gr