Συγκλονίζει η εξομολόγηση για τον Σωτήρη Μουστάκα! «Μπαίνει στο καμαρίνι μου κλαίγοντας, ενώ το έργο βρισκόταν σε εξέλιξη και…» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Συγκλονίζει η εξομολόγηση για τον Σωτήρη Μουστάκα! «Μπαίνει στο καμαρίνι μου κλαίγοντας, ενώ το έργο βρισκόταν σε εξέλιξη και…»

«Εκμυστηρεύτηκε πρώτα σ' εμένα ότι έχει καρκίνο, πριν το μάθει η κόρη του Αλεξία.»...

Ο Πέτρος Ξεκούκης μιλώντας στην εφημερίδα Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα θυμάται την εξομολόγηση που του έκανε ο αδελφικός του φίλος Σωτήρης Μουστάκας και περιγράφει στιγμές τους, όταν άρχισε η υγεία του να επιδεινώνεται.

Έχεις καλές αναμνήσεις από τους επιθεωρησιακούς ηθοποιούς;

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες σεζόν έπαιξα σε επιθεωρήσεις. Με βοήθησε πολύ ο Χάρρυ Κλυνν , που μου έδωσε πρώτη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο γυναίκας για να φανώ. Επίσης, ο Κώστας Βουτσάς, που παίξαμε μαζί σε πολύ σπουδαίες επιθεωρήσεις, όπως και με τον Θανάση Βέγγο, τον Τόνυ Άντονυ αλλά και τη Βάσια Τριφύλλη. Ακόμη, έπαιξα πολύ με τον Στάθη Ψάλτη. Όμως τη μεγαλύτερη αγάπη την πήρα από τον Σωτήρη Μουστάκα, με τον οποίο ήμασταν σαν αδέλφια. Σκέψου ότι εκμυστηρεύτηκε πρώτα σ’ εμένα ότι έχει καρκίνο, πριν το μάθει η κόρη του Αλεξία.



Δεν το ήξερε η κόρη του;

Όχι, κανένας δεν το ήξερε, γιατί είχε τόση αγάπη στην Αλεξία, που δεν ήθελε να την πικράνει. Το ίδιο και τη γυναίκα του, τη Μαρία Μπονέλου, ποτέ δεν μπόρεσε να αποδεχτεί ότι είχε Αλτσχάιμερ. Όταν μου είπε για την αρρώστια του, ήμασταν περιοδεία στο Αιγαίο με την παράσταση «ΠΑΣΟΚ μου sorry». Μπαίνει στο καμαρίνι μου κλαίγοντας, ενώ το έργο βρισκόταν σε εξέλιξη και μου λέει: «Πέτρο πήγα τουαλέτα και βγάζω πολύ αίμα».

Πέφτει στην αγκαλιά μου και αρχίζει να κλαίει σαν μικρό παιδί. Με παίρνει τρέμοντας από το χέρι και πηγαίνουμε μαζί στην τουαλέτα. Βλέπω παντού αίματα. Την επομένη πηγαίνουμε μαζί στον γιατρό και του λέει: «Επειγόντως πρέπει να μπεις στο νοσοκομείο. Έχει κάνει μεταστάσεις». Τον έβαλα τότε στο νοσοκομείο και με όρκισε σε εικόνα της ΠΑναγίας να μην πω σε κανέναν τίποτα. Και δεν το έμαθε κανείς μέχρι τελευταία στιγμή. Εκείνη την περίοδο έπαιζε με τον Καρακατσάνη. Μου είχε τηλεφωνήσει ένα από τα τελευταία βράδια και μου είπε εξουθενωμένος: «Πέτρο, νομίζω δεν θα αντέξω να κάνω περιοδεία». Λίγες μέρες μετά πέθανε.