Τα πλαστικά παπάκια του μπάνιου κρύβουν ιδιαίτερα επικίνδυνα βακτήρια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Τα πλαστικά παπάκια του μπάνιου κρύβουν ιδιαίτερα επικίνδυνα βακτήρια

Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τα παιχνίδια για το μπάνιο... Από τα πιο γνωστά, είναι τα πλαστικά κίτρινα παπάκια που υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, σε διάφορες μπανιέρες στον κόσμο.


Ωστόσο, οι επιστήμονες ανησυχούν για το ότι αυτά τα εμφανώς άκακα παιχνίδια μπάνιου, είναι πραγματικά επικίνδυνα. Σύμφωνα με Ελβετούς και Αμερικανούς ερευνητές, αποτελούν παράδεισο για τα βακτήρια.

Μελέτες έχουν δείξει, πως τα πλαστικά παπάκια μπάνιου είναι εξαιρετικά βρώμικα!elitereaders

Η μελέτη διεξήχθη από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Υδατικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ζυρίχης και από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως 4 στα 5 πλαστικά παπάκια, περιείχαν «δυνητικά παθογόνα βακτήρια». 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όταν πίεσαν τα παιχνίδια, ανακάλυψαν βακτήρια όπως η λεγιονέλλα και η ψευδομονάδα η αεριογόνος, ένα βακτήριο που συχνά θεωρείται υπεύθυνο για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις. 

Αυτό είναι αρκετό για να σας πείσει να πετάξετε τα πλαστικά παπάκια.Οι ερευνητές βρήκαν πολλά βακτήρια και μύκητες μέσα στα παιχνίδια, κυρίως λόγω των φθηνών πολυμερών που χρησιμοποιούνται σε αυτά.
Αυτό χειροτερεύει με τα σωματικά υγρά (όπως τα ούρα και τον ιδρώτα) ή ακόμη και με το σαπούνι στο νερό του μπάνιου. Όλα αυτά προσθέτουν μικρόβια και συστατικά που οδηγούν στην ανάπτυξη των βακτηρίων, όταν μπουν στο εσωτερικό των παιχνιδιών.
Σύμφωνα με την Λίσα Νιού, μια μικροβιολόγο και συγγραφέα μελετών, εξετάστηκαν επίσης και άλλα παιχνίδια μπάνιου. Η ίδια δηλώνει: «Βρήκαμε πολύ μεγάλες διαφορές στα διάφορα παιχνίδια μπάνιου. Ένας από τους λόγους ήταν το υλικό, επειδή απελευθερώνει άνθρακα που μπορεί να χρησιμεύσει ως τροφή για τα βακτήρια».
«Αν και μερικά βακτήρια μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε μολύνσεις των ματιών, των αφτιών και των εντέρων», δήλωσαν οι ερευνητές. Επιπλέον, ανέφεραν πως η ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων μπορεί να προληφθεί αν χρησιμοποιούνται πολυμερή υψηλότερης ποιότητας, για τη δημιουργία των πλαστικών αυτών παιχνιδιών.