Αυτοί είναι οι 6 πιο σκληροί υπερμαραθώνιοι στον κόσμο! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αυτοί είναι οι 6 πιο σκληροί υπερμαραθώνιοι στον κόσμο!

To να τρέξεις τα 42 χιλιόμετρα του κλασσικού μαραθώνιου μπορεί να σου φαίνεται βαρετό - οπότε γιατί να μην προσθέσεις καυτή άμμο, βουνά πάγου και απόκρημνες βουνοπλαγιές και να φτάσεις τον εαυτό σου στα άκρα; Υπάρχουν πολλοί παράλογοι, παρανοικοί, δύσκολοι αγώνες στον πλανήτη. Αυτοί είναι οι6 πιο πιο σκληροί υπερμαραθώνιοι στον κόσμο!

1 Barkley Marathons

Πρόκειται για τον δυσκολότερο αγώνα του πλανήτη που "τρώει τα παιδιά του"! Στον παρανοϊκό Barkley Marathon, στα 30 και πλέον χρόνια ιστορίας του, από τους πάνω από 1.000 δρομείς που έχουν πάρει μέρος όλα αυτά τα χρόνια, μόνο 18 έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τερματίσουν. Ο αγώνας περιλαμβάνει 160 χιλιόμετρα με άπειρες ανηφόρας, μερικές και εντελώς κατακόρυφες. Για να νικήσεις πρέπει να ολοκληρώσεις τον αγώνα μέσα σε 60 ώρες. Ωστόσο έχε υπόψη σου ότι αυτός ο αγώνας δεν μνημονεύεται για τους τερματισμούς του αλλά για όλους τους πιθανούς τρόπους, λόγους και αιτίες για τους οποίους οι ηρωικοί αθλητές του δεν έχουν τερματίσει το αγώνα!


2 Badwater
Από τους πιο δύσκολους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο, στον πασίγνωστο για τις αντίξοες συνθήκες του, Badwater στην Κοιλάδα του Θανάτου όπου διανύεις 217 χιλιόμετρα μέσα από την έρημο της Κοιλάδας του Θανάτου, ανάμεσα στην Καλιφόρνια και τη Νεβάδα. Κι αν αυτό δεν είναι πρόκληση τότε ποια είναι; Όριο έχουν τεθεί οι 60 ώρες. Ο Μιχάλης Στύλλαςέχει τερματίσει τον επίπονο αυτό αγώνα το 2000, στην 13η θέση γενικής με 42:25 ενώ το 2016 ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση της γενικής κατάταξης σε 27.39.32.


3 Marathon des Sables
Πρόκειται για τον πιο διάσημο Multistage αγώνα στον κόσμο. Έχει τη φήμη της απόλυτης δοκιμασίας μέσα στο αφιλόξενο τοπίο της ερήμου και είναι ο πιο δημοφιλής στο είδος του. Οι αθλητές πρέπει να αντέξουν όλη την βδομάδα σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50ο C κουβαλώντας όλον τον εξοπλισμό και το φαγητό που θα χρειαστούν καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Η διοργάνωση παρέχει μόνο νερό σε συγκεκριμένες ποσότητες. Θα πρέπει να διασχίσουν αμέτρητους αμμόλοφους όπου κάθε προσπάθεια για τρέξιμο είναι μάταιη. Διαρκεί έξι μέρες, δκαλύπτοντας 250 χιλιόμετρα κατά μήκος της ερήμου σε 5 ετάπ. Στον αγώνα αυτόν έχουν λάβει μέρος και πολλοί έλληνες αθλητές. Διάβασε σχετικά: Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος: Μετά το Αιγαίο, τη Μάγχη και το Έβερεστ κατέκτησε και τη Σαχάρα



4 Hardrock 100 Miles

 Θα τρέχεις στα απροσπέλαστα από κοινούς θνητούς βουνά του Κολοράντο, μια διαδρομή σε μεγάλο υψόμετρο ανάμεσα σε κεραυνούς, επιθετικές αρκούδες, επικίνδυνους γκρεμούς και ορμητικούς χειμάρρους. Αυτός ο αγώνας προσφέρει μια πρόκληση σε… μεταπτυχιακό επίπεδο για διαδρομές αντοχής. Ακραίες προκλήσεις σε απίστευτο υψόμετρο, απότομες κλίσεις, ορειβασία, επιβίωση στην άγρια ​​φύση και δυνατότητες προσανατολισμού στην άγρια ​​φύση είναι εξίσου σημαντικές σε αυτόν τον αγώνα μαζί με την αντοχή σου. Όλοι θα βιώσουν τις συνθήκες ψύχους της νύχτας αλλά και το δύσκολο τερέν υπό το φως ενός φακού. Ο χρόνος του αγώνα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 48 ώρες. Οι πιο γρήγοροι χρόνοι καταγράφηκαν από τον Kilian Jornet (22:41), το 2014 και τη Diana Finkel (27:18), το 2009.



5 Μαραθώνιος North Pole
Έχεις τη δυνατότητα να ταξιδέψεις ως τον Βόρειο Πόλο και να τρέξεις στον αρκτικό πάγο; Μπορείς να χειριστείς το ακραίο κρύο; Εάν η απάντηση είναι ναι, τότε ετοιμάσου για τον μαραθώνιο του Βόρειου Πόλου που θα γίνει τον Απρίλιο του 2018. Αυτός ο μαραθώνιος δεν τρέχει στη γη - τρέχει «πάνω» στο νερό, σε παγωμένο νερό, στον Αρκτικό Ωκεανό. Θα νιώσεις ότι βρίσκεσαι στην κορυφή του κόσμου όταν καταφέρεις να ξεπεράσεις τις ακραίες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για να ολοκληρώσεις τα 42.195 χλμ.

 
6 Σπάρταθλον
Αυτόν τον αγώνα τιμούν εκατοντάδες αθλητές από όλον τον κόσμο κάθε χρόνο, θέλοντας να τρέξουν στα χνάρια του Φειδιππίδη, να στεφθούν με ένα κλαδί ελιάς και να γίνουν «Σπαρταθλητές». Όσοι τολμήσουν να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα (γίνεται στις 29-30/9/2017) δεν έχουν ούτε σκαρφάλωμα σε ανεμοδαρμένες κορυφές ούτε πρόκειται να τους επιτεθούν τροπικά κουνούπια. Η δυσκολία του έγκειται σε ένα και μόνο γεγονός: την ταχύτητα! Οι αθλητές καλούνται να τρέξουν 245,3 χιλιόμετρα σε 36 ώρες.
Πηγή