Βάσεις 2018: Τα πάνω - κάτω στις βάσεις εισαγωγής - Πτώση σε Ιατρική και Πολυτεχνείο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Βάσεις 2018: Τα πάνω - κάτω στις βάσεις εισαγωγής - Πτώση σε Ιατρική και Πολυτεχνείο

Βάσεις 2018: Τα πάνω - κάτω στις βάσεις εισαγωγής - Πτώση σε Ιατρική και ΠολυτεχνείοΠτώση των βάσεων εισαγωγής στην πλειονότητα των πανεπιστημιακών τμημάτων, αλλά και στα περισσότερα περιζήτητα και υψηλόβαθμα τμήματα προβλέπουν οι εκπαιδευτικοί αναλυτές.

Ειδικοί μίλησαν στη Real News και εξηγούν ότι δεκάδες σχολές αναμένεται να δεχθούν φοιτητές με βαθμολογία κάτω από 10.000 μόρια.
Φέτος, όπως εξηγεί ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις. Ωστόσο, στην πραγματικότητα η αύξηση για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων είναι περίπου 2.000 θέσεις, καθώς οι 1.966 αποτελούν το επιπλέον ποσοστό που δίνεται στους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

«Σαφώς αυτή η αύξηση θέσεων εισακτέων δεν είναι μικρή, ωστόσο δεν αφορά στις σχολές υψηλής ζήτησης, π.χ της ιατρικές, στις οποίες τελικά έχουμε μία μικρή μείωση των εισακτέων από το γενικό λύκειο», εξηγεί ο κ. Κατσικάς.

Όσον αφορά τα συγκριτικά βαθμολογικά στοιχεία, υπάρχουν ενδιαφέρουσες αλλαγές σε σχέση με πέρυσι. Στα μαθήματα που αφορούν το 2ο επιστημονικό πεδίο (Πολυτεχνεία) είναι φανερό, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή ότι θα υπάρχει πτώση των βάσεων των υψηλόβαθμων πολυτεχνικών σχολών, τόσο των κεντρικών πανεπιστημίων όσο κα των περιφερειακών.

Πτώση των βάσεων θα έχουν και οι υψηλόβαθμες Ιατρικές Σχολές του 3ου επιστημονικού Πεδίου. Συνολικά, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσει, για το 2ο επιστημονικό πεδίο και για το 3ο αναμένεται πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα και στα υψηλόβαθμα.

Πτώση αναμένεται και στο 4ο Πεδίο, η οποία όμως δεν φαίνεται να έχει την ένταση της πτώσης του 2ου.

«Στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (με υψηλό συντελεστή), το ποσοστό των μαθητών που έχουν επίδοση στην κλίμακα 18-20 είναι υψηλότερο από πέρυσι, γεγονός που φρενάρει την επιρροή που έχουν στην κίνηση των βάσεων οι χειρότερες επιδόσεις στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας», εξηγεί ο κ. Κατσικάς.

Παράλληλα, σημειώνει ότι για το 1ο επιστημονικό Πεδίο η κίνηση των βάσεων είναι θολή και ως εκ τούτου αναμένονται μικρές αυξομειώσεις, με βασική τάση την πτώση.

Όσον αφορά τα παιδαγωγικά τμήματα, που κατανέμονται σε όλα τα πεδία, η κίνηση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να είναι διαφοροποιημένη. «Αναμένουμε ότι πάνω από 60 τμήματα συνολικά θα ανοίξουν την είσοδο τους με βαθμολογία κάτω από 10.000 μόρια», κατέληξε. newsbomb.gr