Β' Πλαζ Βούλας: Σκουπιδότοπος ο παράδεισος της δεκαετίας του 80' - ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Β' Πλαζ Βούλας: Σκουπιδότοπος ο παράδεισος της δεκαετίας του 80' - ΒΙΝΤΕΟ

Σε σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί η Β’ Πλαζ Βούλας που κάποτε αποτελούσε «παράδεισο» για τους Αθηναίους.
Η Β' Πλαζ Βούλας ήταν από τις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής τις δεκαετίες του 80’ και του 90’. Μια παραλία που ήταν ο ιδανικός προορισμός για μια βουτιά, σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας. Η Β' Πλαζ Βούλας ήταν διάσημη και ξεχωριστή για την εποχή της λόγω και των εγκαταστάσεων που διέθετε ( αποδυτήρια, καντίνες, καφέ τουριστικά μαγαζιά κτλ ) , γι’ αυτό και αποτελούσε ένα από τα πιο ελκυστικά ντεκόρ για τις ελληνικές ταινίες. Όπως για παράδειγμα στην ταινία " Ό Ροζ Γάτος " με πρωταγωνιστές τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα, τον Πάνο Μιχαλόπουλο την Βάνα Μπάρμπα και την Έφη Πίκουλα.
Σήμερα δυστυχώς η πλαζ είναι εγκαταλελειμμένη. Σύμφωνα με την ομάδα Up Drones που έκανε "αυτοψία" από ψηλά, παντού συναντάς ερείπια, σπασμένα τζάμια, ενώ σε ορισμένα σημεία η δυσωδία είναι αφόρητη. Το μοναδικό θετικό είναι πως οι κάδοι του Δήμου είναι άδειοι και καθαροί, όμως τα σκουπίδια που βρίσκονται εντός των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων είναι πάρα πολλά και διάσπαρτα στον χώρο.
Τέλος, όπως αναφέρει η ομάδα Up Drones που δημιούργησε το βίντεο, εντός του κόλπου που σχηματίζεται στην πλαζ -μεταξύ αμμουδιάς και των τσιμεντένιων κατασκευών που βρίσκονται εντός της θάλασσας- υπάρχει ποσότητα μαζούτ ( Δείτε στο 2:20 αριστερά στην εικόνα ) που ξυπνά μνήμες από την εκτεταμένη ρύπανση που είχε προκληθεί μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ".