ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Στους 74 οι νεκροί απο την πυρκαγιά, τουλάχιστον 188 οι τραυματίες (pics & vids) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Στους 74 οι νεκροί απο την πυρκαγιά, τουλάχιστον 188 οι τραυματίες (pics & vids)

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Στους 74 οι νεκροί, τουλάχιστον 188 οι τραυματίες (pics & vids)Αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους το μέγεθος της τραγωδίας από τις πυρκαγιές, με τον αριθμό των θυμάτων να φτάνει τα 74 άτομα σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, ανυπολόγιστες καταστροφές σε εκατοντάδες σπίτια κι αυτοκίνητα.

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή Μάτι, όπου πέρασε η ολέθρια πυρκαγιά χθες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλας Μαλλίδη, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 74, ενώ ο συνολικός αριθμός τραυματιών είναι 164 ενήλικες και 23 παιδιά.

Eκφράζονται φόβοι για ακόμη περισσότερα θύματα, καθώς έχουν γίνει πολλά τηλεφωνήματα για αγνοούμενους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνεργεία της οποίας επιχειρούν για τον εντοπισμό τους.
Αρκετοί νεκροί που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισυνελέγησαν από τη φρεγάτα «Έλλη», τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας.
Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλά μικρά παιδιά, αλλά και ένα βρέφος.
Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Σε μισή ώρα η φωτιά σάρωσε τα πάντα
Από την κυβέρνηση έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και όλα τα θύματα μεταφέρονται στο νεκροτομείο στο Γουδί, προκειμένου να γίνει ταυτοποίησή τους.
Όλοι οι νεκροί μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί στην περιοχή μεταξύ Ραφήνας και Νέας Μάκρης: ειδικότερα, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες σε σπίτια και αυτοκίνητα ή προσπάθησαν να διαφύγουν από τη θάλασσα αλλά πνίγηκαν.
Μαζί στη ζωή και στο θάνατο
Οι ανθρώπινες ιστορίες συγκλονίζουν. Ενδεικτικά,στο σπίτι στο Μάτι εγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι με τα εγγόνια τους που φιλοξενούσαν, μαζί με την νταντά τους. Η τελευταία και τα παιδιά κατάφεραν να διαφύγουν προς τη θάλασσα, ενώ το σπίτι το είχε κυκλώσει η φωτιά. Όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συγγενείς και γείτονες, το ηλικιωμένο ζευγάρι ειδοποίησε τηλεφωνικά γύρω στις 18:30 χθες το απόγευμα ότι αδυνατεί να φύγει. Ακολούθησε μπαράζ τηλεφωνημάτων των οικείων προς την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τους διασώστες για να σπεύσουν και να τους σώσουν. Η Αστυνομία κατάφερε και μπήκε στο σπίτι γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα και ενημέρωσε αρχικώς ότι δεν είδαν κανέναν. Δυστυχώς, μετά από λεπτομερέστερη αναζήτηση εντόπισαν το ζευγάρι απανθρακωμένο.Όπως όλα δείχνουν, η γυναίκα ενώ είχε τη δυνατότητα να διαφύγει, προτίμησε να ακολουθήσει τον σύντροφο της ζωής της, στον θάνατο.
Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματίες έχουν αυξηθεί στους 188, εκ των οποίων τουλάχιστον 11 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία.
Σε ό,τι αφορά την εικόνα των πυρκαγιών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπήρξε αναζωπύρωση στην Κινέτα, στην οποία γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης.
Yunanistan'daki dev yangının havadan görüntüsü... Yangın, yerleşim birimlerine doğru ilerliyor.

Σε μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τριήμερο Εθνικό Πένθος, ενώ ήδη έγιναν γνωστά τα πρώτα μέτρα στήριξης των πληγέντων.
Δώδεκα παιδιά πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο
Δώδεκα παιδιά πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν με προβλήματα λόγω των πυρκαγιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Στα Νοσοκομεία Παίδων παραμένουν ακόμη ένδεκα παιδιά.
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος
Αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος. Παράλληλα, κλειστή παραμένει η οδός Ποσειδώνος στο Μάτι, από το Κόκκινο Λιμανάκι μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αγίου Ανδρέα. Επίσης, κλειστή παραμένει και η οδός Κυανής Ακτής στο Μάτι, από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι την Ποσειδώνος.
Κύμα αλληλεγγύης από το εξωτερικό προς την Ελλάδα
Μαζικά μηνύματα αλληλεγγύης στην Ελλάδα για την ανείπωτη τραγωδία που προκάλεσαν οι φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, εκφράζουν ηγέτες κρατών από όλον τον κόσμο. Με τηλεφωνήματα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με προσωπικά μηνύματά τους, οι πρόεδροι: της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γαλλίας, Ρωσίας, Κύπρου, Τουρκίας, Πορτογαλίας, Αλβανίας και οι πρωθυπουργοί Ισπανίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Σερβίας, τα υπουργεία Εξωτερικών Αυστρίας, Σλοβακίας, Λιθουανίας, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, καθώς και οι επικεφαλής διπλωματικών αντιπροσωπειών στη χώρα μας, δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του ελληνικού λαού, ανταποκρινόμενοι στην τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Αττική και γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους για προσφορά βοήθειας προς την Ελλάδα.
Όλες οι εταιρείες παροχής τηλεφωνίας στηρίζουν τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές
Κοντά στους δοκιμαζόμενους πολίτες της Αττικής που επλήγησαν από τις φοβερές πυρκαγιές βρίσκονται οι εταιρείες παροχής κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. 
Όλες οι εταιρείες θα παρέχουν στους συνδρομητές τους δωρεάν χρόνο ομιλίας προς σταθερά και κινητά, αλλά και διάθεση δεδομένων για τις αυξημένες ανάγκες επικοινωνίας τους.
Παράλληλα, αναστέλλουν κάθε διαδικασία για οριστική ή προσωρινή φραγή για όλες τις συνδέσεις συμβολαίου κινητής, σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.
Έκτακτη οικονομική βοήθεια 20 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους
Έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών.
Ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές αποστέλλει ο δήμος Αθηναίων
Σε επιφυλακή είναι το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού και ιδιαιτέρως οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συμβάλουν στην κάλυψη εκτάκτων αναγκών των πυρόπληκτων περιοχών των δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα. Ήδη, αποθέματα του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων σε φάρμακα, τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής, έχουν συγκεντρωθεί και θα αποσταλούν άμεσα.

Όσοι πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης ή επιθυμούν να συνδράμουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 1595, την 24ωρη γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να συντονιστεί η μεταφορά και η παράδοσή τους, όπου αυτό είναι αναγκαίο. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να παραδίδουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών (Δομοκού 1, Σταθμός Λαρίσης), με τηλέφωνο επικοινωνίας το 15422. Ακόμη, ο δήμος Αθηναίων έχει ενεργοποιήσει το δίκτυο των συνεργαζόμενων εθελοντικών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με στόχο να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία τους στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. gazzetta.gr