Washington Group για το ελληνικό χρέος -Θα συμμετάσχει η Λαγκάρντ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Washington Group για το ελληνικό χρέος -Θα συμμετάσχει η Λαγκάρντ

Φωτογραφία αρχείου: AP PhotoΣε υψηλότατο δυνατό επίπεδο μεταφέρεται το θέμα του ελληνικού χρέους και της συμμετοχής ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το θέμα θα συζητηθεί στο περίφημο «Washington Group» όπου συναντώνται οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων δανειστών και του ΔΝΤ στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης των G7 στον Καναδά.

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ στο Washington Group θα μετάσχει και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ – και όχι ο Πολ Τόμσεν. Η σιδηρά Κυρία του Ταμείου μέχρι τώρα είχε κρατηθεί στο περιθώριο των σχετικών διαβουλεύσεων. Ωστόσο, το θέμα του ελληνικού χρέους και των απαιτήσεων του ΔΝΤ έχει φτάσει σε αδιέξοδο στο Eurogroup, ενώ λήγει το «τελεσίγραφο» του Ταμείου για λύση στο θέμα ως τις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα, το Ταμείο πιθανότατα δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ολα αυτά φαίνεται ότι έπαιξαν ρόλο στην συμμετοχή της Λαγκάρντ στο Washington Group όπου πλέον, στο υψηλό πολιτικό επίπεδο θα ξεκαθαρίσει η στάση και του Ταμείου αλλά και των Ευρωπαίων. iefimerida.gr