Σκοπιανό: Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ κρίνει τα επόμενα βήματα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Σκοπιανό: Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ κρίνει τα επόμενα βήματα

Σκοπιανό: Η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ κρίνει τα επόμενα βήματαΜέσα στις επόμενες ημέρας εκτιμάται ότι θα γίνει το κρίσιμο τηλεφώνημα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, μια επικοινωνία που έχει καθυστερήσει λόγω της πολιτικής πίεσης που καταγράφεται στη γειτονική χώρα. Αν και από το πρωί οι δημοσιογραφικές πληροφορίες επέμεναν ότι η επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών θα γίνει σήμερα, τελικά φαίνεται ότι αυτή θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Η συμφωνία βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και δεν υπάρχει εμπλοκή, όμως απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες που πρέπει να ξεκαθαρίσουν πριν να γίνει η κρίσιμη τηλεφωνική επαφή.  Συμφωνία αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος τόνισε πως «όταν θα υπάρξει, θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση».

«Μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» και τόνισε, για μία ακόμα φορά, ότι «οι προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης είναι το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση», ενώ εκτίμησε πως υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί για μια ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή, όταν θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία για το ονοματολογικό.

Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης» και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί με καθαρότητα υπέρ μιας λύσης, με βάση τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα και όχι «να προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά», τονίζοντας ότι επέλεξε να συμμαχήσει με το ακροδεξιό τμήμα της ΝΔ, στο οποίο, όπως είπε, είναι εγκλωβισμένος.

Σε κομβικό σημείο η διαπραγμάτευση
Οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας βρίσκονται σε κομβικό σημείο και εφόσον καταγραφεί σύγκλιση στην επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, το επόμενο βήμα θα είναι η συνάντησή τους στις Πρέσπες, σε μια συμβολική τοποθεσία στα σύνορα Ελλάδας, Αλβανίας και ΠΓΔΜ, όπου θα υπογραφεί και η συμφωνία.

cnn.gr