Κέρκυρα: Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς - Δύο εβδομάδες εκτός λειτουργίας το μηχάνημα των χημειοθεραπειών - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Κέρκυρα: Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς - Δύο εβδομάδες εκτός λειτουργίας το μηχάνημα των χημειοθεραπειών

Για δεύτερη εβδομάδα δεν γίνονται χημειοθεραπείες στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας λόγω βλάβης στο μηχάνημα διάλυσης των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων (θάλαμος νηματικής ροής).

Μιλώντας στο Corfutv το βράδυ της Δευτέρας, καρκινοπαθής που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της επεσήμανε ότι «εδώ και δέκα μέρες δεν γίνονται οι χημειοθεραπείες. Επικοινώνησα με την γιατρό η οποία μας ζήτησε να κάνουμε την αιμοδοσία μας κανονικά και παράλληλα, όπως είπε προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους πολλούς ασθενείς που έχει. Θέλω να σημειώσω επίσης το εφεδρικό μηχάνημα που βρίσκεται στην αποθήκη είναι χαλασμένο. Περιμένω ακόμα για το που θα πάω. Μία ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι μπορεί να γίνει μέσω Ιωαννίνων, δηλαδή να σταλούν τα φάρμακα εκεί το πρωί, να φτιαχτούν και να επιστραφούν το βράδυ. Άρα ο ασθενής θα κάνει την θεραπεία του το πρωί, κάτι που πρακτικά δεν γίνεται σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε οι ασθενείς, καθώς θα πρέπει να δοθούν άμεσα. Επίσης υπάρχει η λύση της ιδιωτικής κλινικής με λεφτά από την τσέπη μας τα οποία δεν έχουμε. Μία ακόμα λύση είναι να πάμε στα Ιωάννινα για την θεραπεία μας, ωστόσο εκεί υπάρχει λίστα αναμονής 3 μηνών».

Σε δηλώσεις του ο καρκινοπαθής Σπύρος Αργυρός, ο οποίος είχε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή την κατάσταση, από την πλευρά του ενημέρωσε ότι μην έχοντας άλλη λύση, την Παρασκευή έκανε την θεραπεία του σε ιδιωτική κλινική.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Χρυσόστομος Μπούκας, με παρέμβαση του δήλωσε ότι «αφού συνεννοηθώ με την Ογκολόγο γιατρό του Νοσοκομείου, αναλαμβάνω την διάλυση των χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, ώστε οι χημειοθεραπείες να εκτελούνται κανονικά μέχρι της επιδιόρθωσης του μηχανήματος».
Με παρέμβαση του στην εκπομπή ο Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Μάνος Αντωνάκης, επιβεβαίωσε την προσωρινή λύση που δόθηκε για μεταφορά φαρμάκων στα Ιωάννινα, υποστηρίζοντας ότι μπορούν να μείνουν ακόμα και δύο ημέρες, ωστόσο όπως είπε αυτό δεν αποτελεί λύση μπροστά στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Το Corfutv αναζήτησε απαντήσεις από τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβο Κακαβίτσα, ο οποίος δεν θέλησε να απαντήσει.

Ωστόσο σημειώνουμε ότι ο Διοικητής εξέδωσε μια ανακοίνωση που υπάρχει αναρτημένη στην Κλινική Ειδικών Θεραπειών, η οποία απευθύνεται στους ασθενείς, όπου ενημερώνει ότι η « Διοίκηση του Νοσοκομείου με ευαισθησία για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Τμήμα Ειδικών Θεραπειών πράττει ότι είναι δυνατό για την έγκαιρη και απρόσκοπτη συνέχιση της θεραπείας σας, σε συνεργασία με τους θεράποντες ιατρούς του τμήματος έως την λειτουργική επαναφορά του μηχανήματος νηματικής ροής από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Επίσης εξετάζει και εξαντλεί όλες τις εναλλακτικές ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στο τμήμα το ταχύτερο δυνατό».

Πηγή: corfutvnews.gr