ΗΠΑ: Πέντε νεκροί σε ένοπλη επίθεση στα γραφεία εφημερίδας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΗΠΑ: Πέντε νεκροί σε ένοπλη επίθεση στα γραφεία εφημερίδας

Φωτογραφία από το σημείο της επίθεσης, στα γραφεία της εφημερίδαςΠέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένοπλη επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας Capital-Gazette στην Anapolis του Μεριλαντ ενώ αρκετοί είναι οι βαριά τραυματίες, χωρίς προς το παρόν να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός τους. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη, ενώ η αστυνομία εκκένωσε και ασφάλισε άμεσα το κτίριο.
O αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας, Phil Davis, ο οποίος βρισκόταν στα γραφεία της εφημερίδας τη στιγμή της επίθεσης, μέσω αναρτήσεών του στο Twitter, περιέγραψε το περιστατικό. Όπως έγραψε, ένας ένοπλος πυροβόλησε πολλούς ανθρώπους στο γραφείο, κάποιοι από τους οποίους είναι νεκροί.
"Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να ακούς ανθρώπους να πυροβολούνται ενώ είσαι κάτω από το γραφείο σου και στη συνέχεια να ακούς τον δράστη να οπλίζει", έγραψε ο Davis.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας, με δηλώσεις του τόνισε πως υπάρχει μόνο ένας ύποπτος ο οποίος έχει συλληφθεί, χωρίς να έχει ακόμη διευκρινιστεί το κίνητρό του και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος ύποπτος. Όπως ανέφερε, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους πέντε και υπάρχουν πολλοί τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η αστυνομία έχει πλέον ασφαλίσει το κτίριο.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το περιστατικό, ενώ με δήλωσή του ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Λάρυ Χόγκαν, δήλωσε συντετριμμένος από το περιστατικό.
Ο φωτογράφος Joshua McKerrow, που εργάζεται στην Capital Gazette, δεν βρισκόταν στα γραφεία της εφημερίδας την στιγμή της επίθεσης, όμως βρίσκεται έξω από το κτίριο και ποστάρει σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.
Ο Άντονι Μέσεντζερ, που σύμφωνα με το προφίλ του κάνει πρακτική άσκηση στην εφημερίδα, πόσταρε στο twitter, ζητώντας βοήθεια.
Σύμφωνα με αναφορές, αστυνομικοί βρίσκονται προληπτικά στα γραφεία της Baltimore Sun, στην οποία ανήκει η Capital Gazette, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έχουν τοποθετηθεί στα γραφεία μεγάλων εφημερίδων της πόλης.
Εκπρόσωπος της Annapolis, επιβεβαίωσε πως ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, ενώ εκπρόσωπος τοπικού νοσοκομείου ανέφερε πως διακομίστηκαν εκεί δύο τραυματίες, χωρίς όμως να γνωρίζει την κατάστασή τους.