Δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση


Δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση
Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας, έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση ο οποίος ήδη διαγράφηκε από τη Χρυσή Αυγή.
Στην γραπτή παραγγελία του, ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές Αρχές μπορούν να κινούν από αυτοβούλως.

Εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από τον Κοντονή 

Αμέσως μετά το πρωτοφανές περιστατικό, ο υπουργός ΔικαιοσύνηςΣταύρος Κοντονής, διαβίβασε την Παρασκευή στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, με την εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Κοντονής υπογράμμισε πως «στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας».
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα και σημείωσε σχετικά: «Σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή».
Μηνυτήρια  αναφορά κατά του βουλευτή κατέθεσαν στον Άρειο Πάγο και ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της τοποθέτησής του επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Χρυσής ΑυγήςΚωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργόΑλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ενώ στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή αποκλείστηκε από τη διαδικασία.

Video: Πρωτοφανής πρόκληση της Χρυσής Αυγής
«Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες» δήλωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επισημαίνει ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή.
«Ο ομιλητής έφτασε στα όρια της πατριδοκαπηλίας. Το ζήτημα είναι ότι σήμερα στο Κοινοβούλιο έπεσαν οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή – Λαϊκός Σύνδεσμος ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής», είπε ο κ. Βούτσης.
Και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι σαφής και δίκαιος, γιατί είναι κρίσιμες οι στιγμές. Βρισκόμαστε ενώπιον μίας κλιμάκωσης, η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη, σχεδιασμένη, διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό μέσα στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει σε ελάχιστους, ενδεχόμενα θύλακες ή πρόσωπα, μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, ταραχή».
«Είναι πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής και βεβαίως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς την Επιτροπή Δεοντολογίας. Θα εισηγηθώ να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση των προέδρων για τη μη παρουσία αυτών των κυρίων και των κυριών μέσα σε αυτή τη Βουλή, τουλάχιστον μέχρι που να λήξει η αυριανή διαδικασία», υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης.
Ομόθυμη ήταν η καταδίκη όσων είπε ο Κ. Μπαρμπαρούσης από τα κόμματα ενώ λίγο αργότερα επιβλήθηκε το μέτρο της στέρησης λόγου στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας.
H επιβολή του μέτρου αφορά την ενεργοποίηση του άρθρου 79 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι:

1. Aν o Boυλευτής πoυ ανακλήθηκε στην τάξη, κατά τις διατάξεις τoυ πρoηγoύμενoυ άρθρoυ, συνεχίζει την ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά τoυ, o Πρόεδρoς μπoρεί να τoυ στερήσει τo λόγo έως τo τέλoς της συζήτησης τoυ θέματoς κατά την oπoία ανέκυψε τo ζήτημα και, σε σoβαρές περιπτώσεις, με απόφαση της Boυλής, έως τo τέλoς της συνεδρίασης.
2. Πριν τoυ στερήσει τo δικαίωμα τoυ λόγoυ, o Πρόεδρoς εγείρεται από τη θέση τoυ και καλεί τo Boυλευτή να σταματήσει αμέσως τη συνεχιζόμενη ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά τoυ. Aν δεν συμμoρφωθεί, o Πρόεδρoς απαγγέλλει την πoινή της στέρησης τoυ δικαιώματoς τoυ λόγoυ.

Καταδίκη από τα κόμματα


Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά οι ύβρεις των χρυσαυγιτών, ζήτησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, άποψη με την οποία συμφώνησαν τα κόμματα, υπογραμμίζοντας πως αποτελούν «υλικό» για παρέμβαση του εισαγγελέα.
Κ. Χατζηδάκης: Όσα ακούσαμε είναι άνω ποταμών, δεν ακούστηκαν ποτέ στην αίθουσα της Ολομέλειας και τα καταδικάζουμε χωρίς καμιά αμφιβολία…
Α. Λοβέρδος: Κάλεσε την ηγεσία των ΕΔ σε εσχάτη προδοσία που συνιστά κακούργημα… Να καταδικαστεί απ’ όλη τη Βουλή και να μην διαγραφούν από τα πρακτικά, να ανακαλέσουν…
Γ. Μαυρωτάς: Καταδικάζουμε απερίφραστα και συμφωνούμε κι εμείς να μην διαγραφούν από τα πρακτικά…
Ν. Ξυδάκης: Να παραμείνουν στα πρακτικά και να επιληφθεί η Διάσκεψη των Προέδρων
Θ. Παφίλης: Υπάρχει μια σοφή παροιμία, ότι από στόματος κοράκου κρα θα ακούσεις, αλλά σε αυτή την περίπτωση προσβάλλουμε και τα κοράκια… Ποιοι μιλούν για πατρίδα, τα φασισταριά χούντας; Δεν είναι δυνατόν με τέτοιο υλικό η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να καθυστερεί τόσα χρόνια τη δίκη…
Δ. Καμμένος : Καταδικάζουμε, να μείνουν πρακτικά για να επιληφθεί ο εισαγγελέας κι εμείς ως Βουλή να είμαστε αυστηρότεροι απέναντί στη Χρυσή Αυγή…