Δύο νέες πλωτές εξέδρες στην Κέρκυρα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Δύο νέες πλωτές εξέδρες στην Κέρκυρα

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτών εξεδρών για εποχιακή χρήση στην Κέρκυρα, για λογαριασμό επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ.
Ειδικότερα, ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή Κομμένο Κέρκυρας, για λογαριασμό της εταιρείας «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο ΑΛΚΙΝΟΟΣ Α.Ε.» Η εν λόγω εξέδρα των 102,87 τ.μ. θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την προσωρινή πρόσδεση σκαφών ενώ ως τίμημα ορίστηκε το ποσόν των 3.086 ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο ενέκρινε την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή Ύψους της Κέρκυρας κατόπιν αιτήσεως του κ.ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΥ Ιωάννη του Θεοφάνη, εμβαδού 21 τ.μ. και τιμήματος 630 ευρώ, για την εξυπηρέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Να σημειωθεί ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της πλωτής εξέδρας για εγκατάσταση και λειτουργία εστιατορίων ή κέντρων αναψυχής, ούτε δύναται να εξυπηρετεί θέσεις μόνιμου ελλιμενισμού σκαφών ή διαφημιστικούς σκοπούς.

Τέλος, η κατασκευή και η τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών θα πρέπει να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις εκπονηθείσες μελέτες και τα σχέδια, για τα οποία φέρουν πλήρη ευθύνη ο μελετητής ναυπηγός μηχανικός και ο επιβλέπων μηχανικός. corfuvoice.gr